'Hedefim Erdoğan'ı devirmek'

İngiliz Times gazetesine konuşan sözde PKK Lideri Cemil Bayık, hedefinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve AK Parti iktidarını devirmek olduğunu söyledi

KUZEY Irak'taki Kandil Dağları'nda Times muhabiri Anthony Loyd'un sorularını yanıtlayan PKK lideri ve KCK Eş Başkanı Cemil Bayık, gelinen noktada bir ölüm kalım mücadelesi verdiklerini belirtti.

"Erdoğan bizi yenerse, Türkiye'de demokrasi isteyen herkesi mağlup edebilir" diyen Bayık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"ERDOĞAN'I DEVİRMEK İSTİYORUZ"

"Onun rüyalarının gerçeğe dönüşmesinin önündeki en büyük engel biziz. Eğer Erdoğan bizi saf dışı bırakırsa, kazanır... Erdoğan'ı ve AKP'yi devirmek istiyoruz. Erdoğan ve AKP devrilmedikçe, Türkiye asla demokratik bir ülke olamaz."

SALDIRIDAN 4 GÜN ÖNCE MESAJI VERMİŞ

Times muhabiri Anthony Loyd röportajı, Ankara'da önceki gün düzenlenen ve 37 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısından dört gün önce yapması dikkat çekti.

DAVUTOĞLU PKK'YI İŞARET ETMİŞTİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün yaptığı saldırı ile ilgili açıklamada, "Özellikle bölücü terör örgütünü işaret eden çok ciddi, neredeyse kesinleşmiş bulgular var" diyerek PKK'yı işaret etmişti.

"HALKIMIZ İNTİKAM HİSLERİYLE DOLU"

Diğer yandan Bayık, sözlerinde şunları da söyledi:

"Türkler, sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı Kürt kentlerinde mümkün mertebe herşeyi yağmalayıp yaktılar. Bu nedenle halkımız intikam hisleriyle dolu. Gerillalarımıza, onlara yapılanların intikamını almaları çağrısında bulunuyor. Bu, halk mücadelesinde yeni bir dönemdir. Kısa bir süre öncesine dek Türk ordusu ile savaş sadece dağlardaydı. Daha sonra kasabalara ve kentlere de taştı. Artık her yerde olacak. Mücadelenin bu aşamasında, gerillalarımıza yerine getirmeleri yönünde verilecek her emir, meşru olacaktır."

15 Mar 2016 - 12:06 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber