HDP o isimler için kararını verdi

HDP 1 Kasım seçimlerine giderken İzmir’de iki bölgenin ilk sıradaki adaylarını değiştirmeyecek. 7 Haziran’da milletvekili adayı olanlar ile kadın ve engelliler ücret ödemeyecek. Diğer aday adayları, 3 bin lira ücretle Genel Merkez’e başvuracak

HALKLARIN Demokratik Partisi’nin (HDP) İzmir’de milletvekili aday listeleri değişecek. İki bölgenin ilk sıralarından aday olup milletvekili seçilen Ertuğrul Kürkçü ve Müslüm Doğan’ın yerini koruyacağı öğrenilirken ikinci sırada aday gösterilen Anadolu Birliği Federasyonu eski Genel Başkanı Ferhan Ademhan aday gösterilmeyecek. HDP, 7 Haziran’da da milletvekili aday listeleri kesinleşmeden Ademhan’ı adaylıktan çıkardığını ilan etmişti ancak kalp krizi geçiren Ademhan, istifa etmediği için seçime girmişti. HDP’nin Ademhan’ın yerine İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde doktor olan Zeki Gül’ün aday gösterileceği öğrenildi. Gül, 2004- 2006 yılları arasında İzmir Tabip Odası Başkanlığı yaptı. Avukat Eylem Yıldız’ın da ikinci sıra adaylığını koruyacağı ileri sürüldü.  

 HDP’de adaylık başvuruları başladı. Kadın ve engellilerden başvuru ücreti almayan parti erkek adaylardan 3 bin lira alacak. 7 Haziran’da milletvekili adayı olanlar ücret ödemeyecek.  

7 Haziran’da İzmir’den 40 kişinin aday adayı olduğu HDP’nin İzmir İl Başkanı Cavit Uğur, "Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan ile İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü’ün yeri değişmeyecek. 7 Haziran’da milletvekili adayı olan 26 kişiden 25’ine yeniden başvurmaları için çağrımızı yaptık. Bunun dışında isteyen herkes aday adayı olabilir" dedi.  

31 Ağu 2015 - 12:56 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber