Havadan görüntülendi

Yavuz Sultan Selim köprüsünün açılmasıyla birlikte yükü daha da artan Mahmutbey kavşağında trafik yoğunluğu artarak sürüyor. Mahmutbey kavşağında artık günün her saatinde yoğun trafik görmek mümkün. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde ise yoğunluk araçların zaman zaman kontak kapatmasına neden oluyor

SAAT sınırlanması olmadan Yavuz Sultan Selim köprüsünü geçerek, Odayeri kavşağının ardından Mahmutbey kavşağına ulaşan büyük bölümünü kamyonların oluşturduğu trafik, iki şeritli bir bağlantı yoluyla Mahmut Bey gişelerine yönleniyor. Bu da zaten yoğun olan trafiği daha da içinden çıkılmaz hale getiriyor. Bölgede araç kuyrukları kilometrelerce uzuyor. Akşam saatlerinde 3-4 kilometre yolu aşmak zaman zaman saatleri aşıyor. 

YAPIMINA DEVAM EDİLEN 257 KİLOMETRELİK YOL BÖLGENİN UMUDU

Kuzey Marmara Otoyolunun projesi içinde yer alan 165 kilometrelik Kurtköy-Akyazı ve 88 Kilometrelik Kınalı-Odayeri arasında yapılacak yeni yol ise bölgenin en büyük çözümü olarak görülüyor. Bu yollar tamamlandığında Akyazı’dan otoyola giren bir araç, İstanbul’un içine hiç girmeden Kınalı kavşağına kadar gidebilecek. Dolayısıyla Mahmutbey kavşağına girmesi gerekmeyecek.. Toplam uzunluğu 257 kilometrelik otoyollarda çalışmaların devam ettiği 2018 yılının sonunda tamamlanarak sisteme katılması bekleniyor.

ÇALIŞMALAR TRAFİĞİ YÜZDE 30 AZALTMASI BEKLENİYOR

Bu arada Mahmutbey Kavşağında duraklamaları azaltmak için gişeleri kaldırıp, serbest geçiş sistemine geçirilmesi çalışmaları ise sürüyor. Çalışmaların 1,5 ay içinde tamamlanmasının ardından bölgedeki trafiğin yüzde 30 azalması bekleniyor.

SERBEST GEÇİŞ SİSTEMİ NEDİR?

Serbest Geçiş Sistemi’nde HGS ve OGS kullanıcıları aynı sistemi kullanabiliyor. Serbest Geçiş Sistemi ile HGS ve OGS için şerit değiştirmek gerekmiyor. Sistemdeki kameralar araçların üzerindeki etiket ve cihazları okuyarak geçiş ücretini otomatik olarak tahsil edebiliyor. Ayrıca sistemde bir sıkıntı olması durumunda araç plakasına kayıtlı OGS ve HGS hesabından para tahsilatı yapılabiliyor. Uygulama özellikle uygulama gişe önlerinde şerit değiştirmeden kaynaklanan sıkışıklığını dolayısıyla zaman kaybını azaltıyor. Serbest geçiş sistemi Fatih Sultan Mehmet köprüsünde halen uygulanıyor.

21 Eki 2016 - 11:33 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber