Hastane bıraktırıyor

Alanya Devlet Hastanesi’nde 2011 yılı Mart ayından bu yana hizmet veren Sigara Bırakma Polikliniği’nden bugüne kadar 1780 kişi hizmet aldı

- Erkan UYSAL

ALANYA Devlet Hastanesi'nde sigara bırakma polikliniğinde bugüne kadar toplam 1780 hastaya hizmet verildi. Hastanede göğüs hastalıkları poliklinikleri bünyesinde 2011 yılı Mart ayından bu yana Sigara Bırakma Polikliniği hizmeti veriliyor. Alanya Devlet Hastanesi'nde görev yapan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Çetin Yıldırım, göğüs hastalıkları polikliniklerinde her gün sigara bırakma polikliniği hizmeti verildiğini söyledi. Yıldırım, "171'den randevu alan hastalara hizmet veriliyor. Polikliniğe başvuran hastalara kan tahlili, akciğer grafisi, solunum fonksiyonları testi, kalp grafisi tetkikleri yapılıyor. Hastalara sigara bırakmayla ilgili anket doldurularak sonuçlarla beraber sigara bağımlılığı düzeyine göre çeşitli tedaviler uygulanıyor. Her gün sırayla hafta içi bir göğüs hastalıkları uzmanı hastalara hizmet veriyor. Toplam 4 göğüs hastalıkları uzmanı bulunuyor. Hastaların bir ay sonra kontrole gelmeleri gerekiyor. Bir ay sonraki kontrolde hastaların durumu tekrar değerlendiriliyor" dedi. Bugüne kadar toplam bin 780 hastaya hizmet verilenhastanedeki sigara bırakma polikliniğine geçtiğimiz yıl 484 kişi başvurdu.

07 Şub 2014 - 23:28 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber