Hakkari ve Van’da çatışma! 20 asker şehit

Hakkari ve Van'dan kahreden haberler peş peşe geliyor... Hakkari Çukurca'da yürütülen operasyon kapsamında teröristlerle yapılan çatışma sonucu 7 asker şehit olurken, 20 asker de yaralandı. Ayrıca Hakkari Şemdinli'de yol güvenliği sağlayan askerlere PKK'lı teröristler tarafından gerçekleştirilen saldırıda 5 asker şehit oldu, 6 asker de yaralandı. Van’ın Çaldıran İlçesi Tendürek dağı bölgesinde yürütülen operasyonlar sırasında çıkan çatışmada ise 8 asker şehit oldu

HAKKARİVvaliliği, il genelinde sürdürülen operasyonlarda 104 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada, operasyonların karadan ve havadan kararlılıkla sürdürüldüğü belirtildi.
Hakkari Valiliği’nin açıklamasında güvenlik güçleri tarafından il genelindeki bölücü terör örgütü mensuplarının tamamen temizlenmesine yönelik olarak başlatılan topyekun mücadelenin başarıyla devam ettiği ifade edildi. Açıklamada şöyle denildi:
104 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
“Bizzat generallerimizin yerinden sevk ve idaresinde gerçekleştirilen kapsamlı operasyonlarda 03.09.2016 günü 104 terörist etkisiz hale getirilmekle birlikte arama, tarama ve devam eden çatışmalar sonucu sayının daha da artacağı değerlendirilmektedir. Bu büyük ve her türlü takdire layık olan yok etme harekâtı karadan ve havadan bütün imkânlar kullanılarak icra edilmekte olup kesin sonuç alınıncaya kadar devam edecektir. Ancak coğrafi şartlar ve çatışmaların şiddeti dolayısı ile maalesef şehitler de verilmektedir. En az kayıpla sonuca ulaşılabilmesi için komuta kadememiz her türlü tedbiri planlamakta ve yerine getirmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”
ÇUKURCA’DA 7 ŞEHİT 20 YARALI
Çukurca’da yürütülen operasyon kapsamında çıkan çatışma sonucu 7 asker şehit oldu, 20 asker yaralandı. Konuya ilişkin yapılan açıklamada: İlimiz Çukurca İlçesi Çağlayan Köyü Seni Tepe, Kale Tepe ve Dağbaşıtepe bölgesinde 1'inci Komando Tugay Komutanlığı görevlilerimizce devam eden operasyon kapsamında, 03 Eylül 2016 günü saat 06.30 sıralarında bölücü terör örgütü mensupları tarafından ağır silahlar ile saldırıda bulunulmuş olup, saldırıya anında karşılık verilmesiyle çatışma çıkmıştır. Çıkan çatışma neticesinde;
7(yedi) askeri personelimiz tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuş, 20(yirmi) askeri personelimiz ise yaralanmıştır. Yaralı askeri personellerimiz helikopter ile Hakkâri Devlet Hastanesine sevk edilerek tedavilerine başlanılmış olup, yaralı askeri personellerimizin hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı ve sabırlar, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyoruz. Aziz milletimizin başı sağolsun. Bölgeye taarruz helikopterleri sevk edilerek yakın hava desteği sağlanmış bölge ateş altına alınmıştır. Geniş çaplı operasyonlar sürdürülmekte olup, konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir” denildi.
ŞEMDİNLİ’DE 5 ŞEHİT 6 YARALI
Şemdinli’de PKK’lı teröristler ile yol güvenliği sağlayan askerler arasında çatışma çıktı. Yaşanan çatışmada 5 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı.
Şemdinli'nin Aktütün bölgesinde yol güvenliği sağlayan güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında öğlen saatlerinde çatışma çıktı. Pusu kuran teröristlerin açtığı ilk ateşle 5 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı. Helikopterle Fatih Kışlası'na getirilen yaralılar buradan ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesi'ne götürülün tedaviye alındı.
VAN TENDÜREK’TE ÇATIŞMA: 8 ŞEHİT 8 YARALI
Van' ın Çaldıran İlçesi Tendürek dağı bölgesinde yürütülen operasyonlar sırasında çıkan çatışmada 1 teğmen, 2 astsubay ve 5 uzman çavuş şehit olurken, 8 asker de yaralandı. Çatışmada 11 PKK'lının öldürüldüğü bildirildi.

İLGİLİ HABERLER

Acı haber bu kez Şemdinli'den geldi!

03 Eyl 2016 - 20:01 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber