Güney'den yol müjdesii

CORENDON, Gazipaşa Havalimanı'na 20 Nisan'da uçuşa başlıyor. AKP'li Güney, "Alanya-Gazipaşa arasını 20 dakikaya düşürecek yolu, 1 Temmuz'a kadar hizmete açarız" dedi.

Kerim TOKSÖZ Corendon, 189 kişi yolcu kapasiteli Boeing 737-800 tipi uçağıyla 20 Nisan'da, Hollanda'nın Amsterdam şehri ile Gazipaşa arası uçuşa başlayacak. Tarihi uçuş öncesi 2009'da yapımı başlanan Alanya-Gazipaşa arasındaki duble yolun 2012 turizm döneminde açılıp, açılmayacağı tartışma konusu olmuştu. Turizmciler, "Havalimanı açıldı ama duble yol açılmadı. Turistleri virajlı yolda taşırsak, 45 dakikada Alanya'ya ulaşamaz" demişlerdi. "KAMULAŞTIRMA SORUNU ÇÖZÜLDÜ" Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İlçe Başkanı Hüseyin Güney, Alanya-Gazipaşa arasını 20 dakikaya düşürecek duble yolu temmuz ayında hizmete açacaklarını söyledi. Duble yoldaki gecikmenin kamulaştırma sorunu olduğunu ifade eden Güney, "Bazı insanlar, kamulaştırma ücretini beğenmediler. Bu nedenle kamulaştırma ücreti için Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün aleyhine dava açmışlardı. Bu davalar, 22 Mart itibariyle tamamlandı. Artık kamulaştırma problemi nedeni ile yapılamayan bazı bölgelerde çalışma yapılıyor. Bu çalışma temmuza kadar tamamlanıp, yol hizmete açılacak" dedi. Güney, duble yol için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın 30 milyon TL'lik bir harcama yaptığını da sözlerine ekledi.

#

10 Nis 2012 - 00:03 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

CTN - bazı insanlar, kamulaştırma ücretini beğenmemişler.kıymet biçilen değerler çoğu yerde arazi değerinin çok altında.insanlar geçimini sağladıkları arazilere biçilen bu kamulaştırma bedelini (beğenmek) zorunda mı?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Nisan 00:03

Çorum Haber