Gülen onları hain ilan etti!

Başsavcılık, ByLock kullanan 18 kişinin tutuklanmasını istediği sevk yazısında gizli haberleşme ağıyla ilgili başlıktaki tespiti yaptı ve şu bilgiyi verdi: Programı kullanma talimatı Gülen’den

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı Evliya Çalışkan, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından kullanılan ByLock uygulamasının nasıl çalıştığını ve kimler tarafından kullanıldığına ilişkin ayrıntılı bir çalışma yaptı. Sözcüden Can Özçelik'in haberin egöre; Savcı Çalışkan, ByLock kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 18 kişiyi tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk etti. Çalışkan sevk yazısında, FETÖ'nün silahlı terör örgütü olduğu ve diğer örgütlerden farkını “İstihbarat ve casusluk şebekesi gibi yapılanıp faaliyet göstermesidir” diyerek tanımladı.
BELGE VE BİLGİLER BİR HAVUZDA
Kamu kurumlarında çalışan FETÖ üyelerinin elde ettikleri belge ve bilgileri bağlı oldukları kişiler aracılığıyla örgüte aktardıkları belirtilen yazıda şöyle denildi: “Tüm bilgi ve belgeler büyük bir havuzda toplanmakta bu bilgi ve belgeler örgüt tarafından amaca uygun hale getirilip hedef alınan hasım görülen kişi ve kurumlar aleyhine kullanılmaktadır.” Savcılık yazısında, casusluk şebekesi gibi çalışan FETÖ üyelerinin yasal takipten kurtulmak için özel iletişim ve haberleşme yöntemleri geliştirdiği belirtildi ve şu ifadeler kullanıldı: “ByLock isimli program FETÖ tarafından geliştirilen özellikle 17/25 Aralık sürecinden sonra örgüt elebaşısının ‘Tüm üyeler Bylock üzerinden görüşmeler yapsın. Normal telefonla görüşme yapanlar hizmete ihanet etmiş olur' talimatıyla örgütün kullanmaya başladığı kriptolu haberleşme programıdır.” 
SADECE ÖRGÜT ÜYESİNDE 
ByLock'un nasıl çalıştığına dair bilgilerin de yer aldığı sevk yazısında, flaş bellekle kurulum dosyasının yüklendiği ifade edilerek şu bilgiler aktarıldı: “Bir şifre oluşturulduktan sonra sistem Türkiye haricinde başka bir ülkenin serveri üzerinden bağlantı sağlayabilmektedir. ByLock üzerinden gönderilen mesajlar gönderildikten sonra alıcı tarafından silinmediği takdirde 24 saat içerisinde sistem tarafından otomatik olarak silinmektedir. Bu programın internet üzerinden kurulumunun mümkün olmayacağı, programa erişimin sadece örgüt üyeleri arasında birbirlerine kurulum dosyasını flaş bellek ve benzeri şekilde dijital ortamda vererek sağlayacağı, ByLock'a FETÖ içinde faaliyet göstermeyen bir kişinin ulaşmasının mümkün olmadığını bize göstermektedir.”

14 Eki 2016 - 09:18 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber