Gerginliğin dozu iyice arttı: 300 kişi hastanelik oldu

Sinop’un Durağan ilçesinde iki grup arasında çıkan kavgada silahla yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 17 yaşındaki gencin cenazesinde gerginlik çıktı

DURAĞAN'DA önceki gün 18.00 sıralarında çıkan iki grup arasında çıkan ve büyüyen olayda silahla yaralanan 17 yaşındaki Soner Kara, sevk edildiği Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hayatını kaybetti. 
Kara’nın cenazesinin defnedileceği Durağan’ın Olukbaşı köyüne yaklaşık kalabalık bir grup yürümek istedi. Grubun önünü kesmek isteyen polis ile grup arasında arbede yaşandı. Duruma su ve gaz ile müdahale eden TOMA’dan kaçan grup daha sonra ormanlık alanlara doğru kaçtı. Güvenlik güçleri de grubun peşinden giderek, göz yaşartıcı sprey sıkarak köye girmesini engelledi.
Yaşanan arbededen ve sıkılan gazlardan etkilenen yaklaşık 300 kişi Durağan İlçe Hastanesi’ne sevk edilirken, gruptaki diğer kişiler ise slogan atarak geri döndüler.

OLAY

Durağan'dan önceki akşam iki grup arasında kavga çıkmış, 15 kişinin yaralandığı olayın büyümesi üzerine kaymakamlık tarafından ilçede sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Güvenlik güçlerince gece saatlerinde kontrol altına alınan gerginliğin ardından 5 kişi gözaltına alınmış, 3 köy muhtarı görevden uzaklaştırılmıştı.  Tüfekle vurularak yaralanan Soner Kara, Sinop'taki ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde kurtarılamamıştı.

13 Eyl 2016 - 19:12 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber