'Gaz altında gaza gelmeyin'

MHP lideri Bahçelli Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olayları değerlendirmeye devam etti.

MHP Lideri Bahçeli, Gezi Parkı protestolarına ilişkin yaptığı açıklamada, ''Doğrudur polis aldığı talimatlar gereğince şiddete başvurmaktadır. Ne olursa olsun çare demokrasidir. Gaz altında kalınsa da gaza gelinmemelidir'' dedi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle:''Başbakan'ın her sözü olay olmaktadır. Başbakan Erdoğan kimseyi dikkate almamaktadır, ikazlara dikkat etmemektedir, kibirli, kinli, kaba ve keskindir. Başbakan Erdoğan merhametini ve hoşgörülülüğünü kaybetmiştir, herkesle ihtilaf halindedir. Başbakan ve hükümeti hıncın adresi haline gelmiştir. Türkiye'deki tablo AKP'nin yozlaşmış politikalarının ürünü. Kendi dışındakilere hayat hakkı tanımayan başbakandır.
'AKP TARAFINDAN DUYULMADI'
Masum edebiyatı ile Türkiye'yi yozlaştıran başbakandır. Demokrasinin altını kazan, güvenliği yere seren ve güveni boğazlayan yine başbakandır. Türkiye'nin 10.5 yıldır Recep Tayyip Erdoğan'ın hükümetinden çekmediği kalmamıştır. AKP'nin ucuz yaklaşımları, Türkiye için yıkım ve çözülmenin şifrelerini inşa etti. Uzlaşma, diyalog öneren MHP'nin sesi AKP tarafından duyulmadı. AKP'nin siyaset stratejisi Türkiye'nin aleyhine ne varsa harekete geçirdi.
'BAŞBAKAN SIKIŞTI'
Taksim'de yaşananların diğerlerinden farklı olduğu aşikar, başbakan sıkıştı. Neden başbakanın kuru inadıdır. Olanı sadece kışlaya bağlamak eksik olur. Meselenin gerisinde birikmiş öfke ve kızgınlıkların da bir hayli tesiri görüşmüştür. Eylemin sebebi bu parktaki ağaçların kesilmesi, yeşilin imhası ve buraların rant alanına çevrilecek olmasıdır. Başbakan AKM'den ne istemektedir. Yoksa isminin başında Atatürk olmasından mı rahatsız olmuştur? Başbakanın birden bire opera binası hevesi ortaya çıkmıştır. Gezi Parkı'na dozerlerle girilmesi toplumsal infialin ilk kıvılcımını tutuşturmuştur
' EYLEMİN İÇİNDE OLMAYIZ'
Taksim'in hayat hakkına sahip çıkanlar her türlü övgüyü hakediyor. Dikkatimiz çeken bir konuda bazı bölücü siyaset temsilcilerinin Taksim'de ön planda yer almış olmasıdır. Bunların masum vatandaşlarımızın arasına sızdıkları görülmektedir. Türkiye nereye götürülmek istenmektedir? Biz Türkiye sevdalısıyız. Türkiye'yi küçük düşürecek hiçbir eylemin içinde olmayız.
'AKP'NİN ÜSTESİNDEN GELİRİZ'
MHP'nin hiçbir mensubu tartışma ve anlaşmazlıkların görüş açısında bulunmayacak. Aksi hareket edenler yanımızda olmayacaktır. Biz AKP'nin üstesinden Allah'ın izniyle geliriz. Yapılanları bu iktidarın yanına bırakmamak konusunda söz verdik, yemin ettik. Doğrudur polis aldığı talimatlar gereğince şiddete başvurmaktadır. Ne olursa olsun çare demokrasidir. Gaz altında kalınsa da gaza gelinmemelidir.
'HERKESİ SAĞDUYUYA DAVET EDİYORUM'
PKK sempatizanlarının, marjinal sol örgütlerin, kalabalıkları kendi menfaatlerine çevirmek için olağanüstü gayret gösterdikleri aşikardır. Milli varlığımız ormanları yakan, yeşili kapatan, çevreyi kirleten, insan ve doğa sevgisinden zerre kadar  nasibini almamış terör gruplarının Gezi Parkı'na sahip çıkması eşyanın tabiatına aykırıdır. Çevreyi yakıp yıkanları, etrafa zehir saçanları ve her neviden şiddet taraflarını buradan kınıyor, herkesi olgunluğa ve sağduyuya davet ediyorum.''

04 Haz 2013 - 11:14 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Yavuz Senol - Siz Abdullah Gül'ü cumhurbaşkanı yaparken gaza geldiğinizden daha iyi bilirsiniz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 04 Haziran 11:14

Çorum Haber