Fırtına obüsleri DEAŞ hedeflerini vuruyor

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, 49 DEAŞ terör örgütü hedefine ateş destek vasıtalarınca 153 Fırtına obüsü, 116 çok namlulu roket atar ve 9 tank atışı yapılarak DEAŞ'a ait muhtelif çaptaki silah mevzileri, terörist gruplar ve geçici barınaklar şeklindeki hedeflerin tam isabetle imha edildiği bildirildi

GENELKURMAY Başkanlığından yapılan bilgilendirmeye göre, 24 Ağustos 2016'da başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı 45. gününe girdi. Harekat kapsamında, Azaz-Rai bölgesinde, muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubunca, karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteğiyle Rai'nin güneybatısında yer alan Aktarin meskun mahallinde büyük ölçüde kontrol sağladı.
ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Bölgede, yer yer DEAŞ unsurlarıyla temas, düşük yoğunluklu çatışmalar ve mayın veya el yapımı patlayıcı temizliği devam ediyor.
Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 9 muhalif şehit oldu, 32 muhalif yaralandı, destek sağlayan TSK unsurlarında ise zayiat ve hasar meydana gelmedi. Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana yaklaşık bin kilometrekare alanı kapsayan 119 meskun mahalde kontrol sağlandı.
Keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edilen 49 DEAŞ terör örgütü hedefine, ateş destek vasıtaları tarafından 153 Fırtına obüsü, 116 çok namlulu roket atar ve 9 tank atışı yapılarak, DEAŞ'a ait muhtelif çaptaki silah mevzileri, terörist gruplar, geçici barınaklar şeklindeki hedefler tam isabetle imha edildi.
Bugüne kadar bin 992 hedef vurulurken, bu hedeflere 7 bin 701 Fırtına obüsü, çok namlulu roket atar ve havan atışı, bin 592 tank atışı yapıldı.
HAVADAN DA VURULUYOR
Öte yandan Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından, Aktarin, Arşak, Rasm Al Ward, Baragidah, Güzel Mezra, Tel Hışn, Şeyh Rih ve Tughali'de bulunan 18 hedefe 19 bomba atıldı.
DAEŞ terör örgütü unsurlarının hafif silahları mevzilendirdiği 11, komuta merkezi olarak kullandığı 4 olmak üzere toplam 15 bina imha edilirken 3 kontrol noktasında bulunan DEAŞ üyesi teröristler etkisiz hale getirildi.
Koalisyon güçleri tarafından, Aktarin güneyinde tespit edilen DAEŞ terör örgütü unsurlarına yönelik icra edilen 3 hava harekatı sonucunda, 3 DAEŞ mensubu etkisiz hale getirildi.
Koalisyona ait Hımars bataryasıyla Suran'da (sınıra 12 kilometre ) DAEŞ terör örgütü unsurlarınca bombalı araç cephaneliği olarak kullanılan bir bina, 6 atım yapılarak imha edildi.
DEAŞ terör örgütünden temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde temizlik ve imha timleri tarafından, çoğu tuzaklanmış 6 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha
edildi. Böylece, harekatın başlangıcından bugüne kadar 28 mayın ve bin 16 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiş oldu.
Suriye sınır hattında Bayraktar ve Gözcü ile kesintisiz keşif ve gözetleme faaliyeti gerçekleştirilmeye devam ediliyor.
Öte yandan AFAD ve Kızılay, ÖSO personeli ve bölgede bulunan sivillere günde 3 öğün sıcak yemek veriliyor ve sağlık hizmeti sunuyor.

07 Eki 2016 - 09:14 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber