Fırat Çakıroğlu davasında hard disk gelişmesi

Ege Üniversitesi (EÜ) kampüsünde, 20 Şubat 2015’te PKK yandaşı kişiler tarafından bıçaklanarak öldürülen ülkücü genç Fırat Çakıroğlu davasına devam edildi. Sanık avukatlarının itirazı üzerine hard disk bir kez daha incelenmek üzere jandarma kriminal laboratuvarına gönderilirken, duruşma ileri bir tarihe ertelendi

İZMİR'DE, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi Fırat Çakıroğlu, 20 Şubat 2015’te PKK yandaşı olduğu iddia edilen kişiler tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ise duruşmanın görülmesine devam edildi.
Yapılan duruşmaya, hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun babası Fuat Mahir Çakıroğlu ile tarafların avukatı ve MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay ile eski İzmir milletvekili Murat Koç ve tutuklu sanık Nurullah S. katılırken, başka suçtan tutuklu Cihat B. ise tutuklu bulunduğu ceza evinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.
Mahkeme başkanı, hard diskle ilgili jandarma kriminal laboratuvarından gelen raporda, "Sabit disk onarma cihazı ve yazılımı kullanılarak kopyasının alınmasına çalışılmış; ancak içeriğine erişilemediği için kopyası alınamamıştır. Veri inceleme laboratuvarı tarafından tarafımıza herhangi bir görüntü dosyası teslim edilmediğinden talep edilen incelemeler yapılamamıştır" dendiğini okundu. Sanık avukatları gelen rapora itiraz edip yeniden rapor alınmasını talep etti.
DURUŞMA HAZİRAN AYINA ERTELENDİ

Savcı mütalaasında, PKK’nın sorumlusu olduğu iddiasıyla İstanbul’da tutuklu bulunan Cihat B. hakkında cinayete iştirak suçundan ek iddianame hazırlanılması yönünde İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.
Mahkeme heyeti, hard diskin yeniden jandarma kriminal laboratuvarına gönderilmesine, Cihat B. hakkında, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına ‘Cinayete iştirak suçundan’ suç duyurusunda bulunulmasına, sanık Nurullah S.’nin tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı haziran ayına erteledi.
BABA ÇAKIROĞLU: "SUÇLULAR EN BÜYÜK CEZALARI ÇEKECEKLER"

Duruşma sonrası avukatlarla birlikte adliye önünde basın açıklaması yapan Fırat Çakıroğlu’nun babası Fuat Mahir Çakıroğlu, “Bütün suçun bir kişiye atılmasından yana değildik. Bu mücadelemiz sonunda hep beraber amacımıza ulaşıyoruz. En büyük cezaları alacaklar.
Benim şu anda içim biraz rahatladı. Suçlular en büyük cezaları çekecekler ve Fırat’ta görevini tamamlamış bir halde huzur içinde yatacaktır inşallah. Mahkemeye Fırat’ın not dökümünü verdim. Not ortalaması iyiydi. Sanıkların ise düşük olduğunu iddia ediyorum. Sizlerde buraya kadar gelip, bizlere destek verdiniz. Fırat’ın notlarını örnek alıp derslerinize iyi çalışın" dedi.
DAVANIN GEÇMİŞİ

Savcılık iddianamesinde, Ege Üniversitesinde ülkücü öğrencilerle ’PKK/KCK gençlik örgütlenmesi YDG-H üyeleri’ diye söz edilen diğer öğrenci grubu arasındaki kavgada, ülkü ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu yaşamını yitirmişti. Olayla ilgili Sosyoloji Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Nurullah S. tutuklandı.
Savcı Zeki Polat, 1’i tutuklu, 31’i tutuksuz toplam 32 sanık hakkında ’Kasten adam öldürme’, ’örgüt adına suç işleme’, ’örgüt üyeliği’, ’yaralama ve suç delillerini yok etme’, ’gizleme veya değiştirme suçlamasıyla müebbet’ ve 5-69 yıl hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı.
Davanın tek tutuklu sanığı Nurullah S. hakkında ’kasten adam öldürmek’, ’örgüt adına suç işlemek’, ’örgüt üyeliği ve yaralama suçlarından müebbet’ ve 69 yıl, diğer 31 sanık hakkında ise ’Suç delillerini yok etmek, gizlemek veya değiştirmek ve yaralama’ 5-48 yıl arasında hapis istemiyle dava açılmıştı.

27 Mar 2017 - 16:22 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber