FETÖ’cüler için tahliye kilitleri!

FETÖ sanıklarının yakınları, duruşmalarda tahliye kararı çıkması için dua okuyup yanlarındaki kilitleri açıyorlarmış

15 TEMMUZ darbe girişiminden sonra Bursa’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanan sanıkların yargılanması için açılan üç yeni mahkeme ile ağır ceza mahkemesi sayısı 10’a yükseldi. Karar aşamasına gelen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında tutuklanan sanıkların çıktıkları duruşmalarda tahliye olmaları için yakınları umutlarını kilit dualarına bağladı. Bursa Adliyesi’nde yapılan duruşmaya gelen tutuklu yakınlarının çantalarından çok sayıda üzerlerinde anahtarlar bulunan küçük kilitler çıktı. Polislerin, “Bu kilitleri neden getirdiniz” sorusuna tutuklu sanıklarının yakınları, “Duruşma sırasında dua okuyup üfledikten sonra kapalı olan kilidi açıyoruz. Bu dualarımızla yakınlarımızın tahliyesine karar verilmesini bekliyoruz” dediler. Polis, üzerlerine isimlerini yazdığı kilitlerin duruşma salonuna sokulmasına izin vermezken, emanette bekletilen kilitler duruşma sonrası sahiplerine teslim edildi.

Hiç tahliye çıkmadı

Bu arada Bursa Adliyesi’nde aynı gün 2, 8, 9 ve 10’uncu ağır ceza mahkemelerinde yapılan duruşmalarda hiçbir tahliye kararı çıkmadığı öğrenildi. Kilitle ‘kısmet açma’ duaları genellikle evlenmek isteyenlerin türbe ziyaretlerinde görülüyor. Özel dua ve yöntemleri bulunan kilit açma ritüelleri Anadolunun birçok kentindeki türbe ziyaretlerinde gerçekleştiriliyor.

En bilinen yöntemi ise Cuma günü sela ile namaz arasında hiç kullanılmamış bir kilit alınarak yapılıyor. Kilit üç kez kapatılıp açıldıktan sonra üçer kez Nas, Felak, İhlas ve Fatiha süreleri okunarak, Bana yapılan kısmet bağlama büyüsünü bozdum denilerek ağzı açık şekilde türbeye bırakılıyor.

DİM WEB TV UYGULAMASINI İNDİRDİNİZ Mİ?

Haberleri ve canlı yayınları ile gündemi belirleyen Alanya'nın yeni nesil televizyonu DİM WEB TV izlemek artık çok kolay. 
Samsung, LG vb android telefonlar için PLAY STORE'dan ( https://play.google.com/store/apps/details?id=dimtv.tv.dimtv )
İphone telefonlar için APPLE STORE'dan (https://appsto.re/tr/9mYpkb.i) indirebilirsiniz.
İyi seyirler.

24 Haz 2017 - 08:12 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber