FETÖ’cüler beni öldürecek!

Dink suikastının tetikçisi Ogün Samast, Silivri Cezaevi’nde FETÖ’cü gardiyanlar tarafından işkence gördüğünü ve tehdit edildiğini iddia etti, “Beni öldürecekler, başka cezaevine sevk edin” dedi

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in 19 Ocak 2007’de öldürülmesi olayında tetikçi olarak Silivri 9 No’lu L Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Ogün Samast, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen kamu görevlilerinin yargılandığı dava sırasında eşi Selma Samast’a kendi el yazısıyla bir mektup ulaştırdı. Korktuğu için duruşmada yazdıklarını dile getiremediğini belirten Samast, mektupta öldürüleceğini belirterek eşinin durumu mahkeme heyetine duruşma sonrası iletmesini istedi. 
‘İfade verince dövdüler’ 
Eşi de duruşma sonunda mektubu mahkeme başkanı Canel Rüzgar’a iletti. Eşinin duruşmaya getirilirken cezaevinde kamerasız bir odaya konulup 3 gardiyan tarafından dövülüp tehdit edildiğini belirtti. Dink suikastında kamu görevlileri hakkında soruşturma başlatan savcı Gökalp Kökçü’ye ifade verdikten sonra eşine cezaevinde baskıların arttığını belirten Selma Samast eşinin başka bir cezaevine nakledilmesi için mahkeme başkanından yardım istedi.
‘Akyürek de Silivri’de’ 
Samast eşinin FETÖ’den tutuklu olan sanıklarla ve Dink soruşturmasında yargılanan kamu görevlilerinden Ali Fuat Yılmazer ve Ramazan Akyürek’in kaldığı Silivri 9 No’lu L Tipi Cezaevinde bulunduğu içinde tedirgin olduğunu belirtti. Mahkeme başkanı Canel Rüzgar’da Silivri Cezavi’nin Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı olması nedeniyle savcılığa yazı yazarak Samast’ın cezaevinde ölümle tehdit edilip dövüldüğü iddiasını bildirdi. Samast’ın uzun süre kaldığı Kocaeli F Tipi Cezaevine ya da daha güvenlikli bir yere nakli konusunda yazı yazarak talepte bulundu. 
BÖYLE TEHDİT ETMİŞLER 
‘Kendini as yoksa bizim elimize kalırsın’ 
Mektup’ta işkence gördüğünü belirten Samast eşinden yardım isteyerek şu iddialarda bulundu: “01.12.2016 tarihinde mahkemeye götürülmek üzere gardiyanlar tarafından kaldığım tek kişilik hücreden çıkarıldım. Ardından jandarmaya teslim edilmek için cezaevi çıkışında bulunan bir odaya kapatıldım. Daha sonra kapıyı açıp içeriye giren 3 gardiyan kamerasız olan odada beni darp etti. Darp sırasında da ‘Kendini as, bizim elimizde kalma. Yoksa seni zehirleyip öldüreceğiz’ diye tehdit etti. Geçen haftada tek kişilik hücreye alındım. Burada da kamerasız bir odada yine dayağa maruz kaldım. Korkudan bu yaşananları dilekçeyle kimseye anlatamadım. Duruşmada da dile getirmeye çekindim. Beni buradan kurtar. Birileriyle görüş. Yoksa buradan ölüm çıkar.”

04 Ara 2016 - 08:26 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber