FETÖ'ye üç kişi kazandırana çeyrek altın

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15’er yıla kadar hapis istemiyle dava açılan 3'ü firari 7 sanıktan ikisi, etkin pişmanlıktan faydalanarak, örgütün yapısıyla ilgili bildiklerini anlattı

FETÖ/PDY’nin Ceyhan'da kapatılan dershane ve okullarında çalışan,  örgütün gizli iletişim programı ByLock’u kullandığı iddiasıyla haklarında dava  açılan sanıklardan Etkin Pişmanlık Yasası’ndan faydalanarak tahliye edilen İ.G.  ve M.H'nin itirafları iddianamede yer aldı.
 
Yol kenarına koli ve çuvallarla atılan terör örgütü elebaşı Fetullah  Gülen'e ait kitaplarda parmak izi bulunan İ.G, iddianameye yansıyan ifadesinde,  maddi imkansızlıkları nedeniyle öğrenci olduğu dönemde sınıf arkadaşı F.K'nin  çağrısı üzerine FETÖ evinde kalmaya başladığını söyledi.
 
Eve kabul edilmeden önce arkadaşının kendisini sanıklar arasındaki  Seyithan A’nın yanına götürdüğünü anlatan İ.G, "O da beni Fevzi K'yle tanıştırdı.  Fevzi K. evin şartlarından bahsetti. Kız arkadaşımın, alkol, sigara, uyuşturucu  gibi alışkanlıklarımın olup olmadığını, namaz kılıp kılmadığımı sordu. Şartları  kabul ettikten sonra evde kalmaya karar verdim. Fevzi K. adlı kişi öğrencilerden  sorumluydu. Evlerin ihtiyaçlarını bu şahıs karşılardı hatta bir ödüllendirme  sistemi vardır. Bu örgüt evlerine üç şahıs ve üzerinde kişi getirildiğinde 150  lira ya da çeyrek altın verilirdi." ifadesini kullandı.
 
Örgüt mesajları ByLock'tan
 
İ.G, okulu uzatmasının ardından örgütün ev sorumlusu olduğunu  aktararak, şöyle devam etti:
 
"Fevzi K, beni ev başkanı olmam sıfatıyla toplantılara çağırmaya  başladı. Her hafta bir evde toplantı yapılıyordu. Bu toplantılara yalnız ev  sorumluları ve Fevzi K. dahil oluyordu. Fevzi K. toplantılardan haberdar olmamız  amacıyla hattıma ByLock isimli programı kurdu. Burada toplantı yer ve saatlerini  göndermeye başladı. Yalnız biz bir şey yazmıyorduk. Yalnızca Fevzi K. yazardı biz  de giderdik. Sürekli ev değiştirmemizin sebebi basılma endişesindendir. Fevzi K.  kendince böyle bir yöntemi uygun görmüştür. Toplantı yer ve zamanları dışında  ByLock’tan Fetullah Gülen'e ait sözler de tarafımıza gönderildi. Gönderen şahıs  yine Fevzi K’dir hatta bir tanesini net hatırlıyorum. 17/25 Aralık'tan sonra  Fevzi K. şu mesajı paylaşmıştı; ‘Sabredin az kaldı, bugünler de geçecek’. Bu  mesajın ileride bir darbe teşebbüsü gerçekleşeceğine dair bir mesaj olduğunu  şimdi farkına vardım. O günlerde örgüt içerisindeki konumuz nedeniyle sorgulama  imkanımız olmadığı için üzerinde hiç düşünmedim."
 
Hakkında FETÖ'yle ilgili başka bir dosyada soruşturma yürütülen Fevzi  K'nin evde konuşulan  ve örgütle alakalı hiçbir bilginin dışarı sızmaması  gerektiği yönünde kendilerini uyardığını anlatan İ.G'nin, "Kimliklerimizi açık  etmememiz gerektiğini ve verilen emirlerin harfiyen yerine getirilmesi  gerektiğini sürekli vurgulardı. ByLock’tan önceden Kakao Talk ve Eagle  programlarını da kullandık. İçlerinden en güvenilir olanı ByLock olduğu için  sanıyorum ki örgüt bu programda karar kıldı." ifadesi de iddianamede aktarıldı.
 
"AK Parti'ye karşı oy toplamamız istendi"
 
İ.G,  evdeki toplantılara öğretmen, esnaf ve bazı meslek  grubundakilerin de katıldığını belirterek, şunları kaydetti:
 
"Bu kişiler bizim eve toplantıya geldiklerinde evin asıl sakinlerini  odaya kapatırlardı. Kendileri ise salonda toplantılarını gerçekleştirirlerdi. Biz  yalnızca mutfakta çayı yapar, toplantının gerçekleştiği salonun önüne bırakır  geri odamıza çekilirdik. Bahsettiğim gibi gizlilik ve itaat prensibi çerçevesinde  bize güvenmedikleri için böyle bir taktik geliştirmişlerdi. 17/25 Aralık'tan  sonraki seçimler öncesinde Fevzi K, bizlere üç dört gün memleketlere gitmemiz  için izin verdi. Gitmeden önce de çevremizden AK Parti'ye karşı en güçlü parti  hangi parti ise bulunduğumuz ilin koşullarına göre o partiye oy toplamamızı  istedi. Fevzi K, alışveriş yapacağımız yere dahi karışırdı."
 
M.H. de örgütün kapatılan bir dershanesinde büro memuru olarak  çalıştığını, telefonuna ByLock’u  dershanedeki  "Ahmet" isimli şahsın yüklediğini  belirterek, Bank Asya'daki hesabına ilişkin bilgiler verdi.
 
FETÖ/PDY'nin Ceyhan'da kapatılan dershane ve okullarında çalışan ve  örgütün gizli iletişim programı ByLock’u kullandığı iddia edilen 3'ü firari 7  kişi hakkında 15’er yıl hapis istemiyle hazırlanan iddianame, Adana 2. Ağır Ceza  Mahkemesince kabul edilmişti. İddianamede, Ahmet Ü. ve Fevzi K. hakkında ayrıca  Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca farklı dosyalarda FETÖ/PDY'ye üye olma suçundan  soruşturma yapıldığı da kaydedilmişti.

28 Tem 2017 - 11:38 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber