'FETÖ Soruşturması' bahanesiyle dolandırmaya çalıştılar

Telefon  dolandırıcıları taktik değiştirdi. Daha önce terör örgütü PKK ve IŞİD'in adını kullanan dolandırıcılar, artık Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) adını kullanarak vatandaşları dolandırmaya başladı

BU konuda savcılıklara çok sayıda suç duyurusunun yapıldığı ortaya çıktı. Kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcıların tuzağına düşmekten son anda kurtulan yeminli tercüman İsmail Atasoy, soluğu savcılıkta aldı. Bankadan çektiği yaklaşık 60 bin TL'yi dolandırıcılara götürmek üzere yola çıkan Atasoy, şüphelenip başka telefondan 155'i arayınca dolandırıldığını anladı. 
60 bin lirasını dolandırıcılara kaptırmaktan son anda kurtulan yeminli tercüman İsmail Atasoy, aynı gün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek suç duyurusunda bulundu. Atasoy, "Bugün beni Adem Çınar adında kendini başkomiser olarak tanıtan bir kişi aradı. 15 Temmuz darbe girişiminden dolayı telefonumun bloklandığını ve sabit hatlı telefonumdan darbeyle ilgili emirler verildiğini söyleyerek gelip polis merkezine ifade vermemi istedi" dedi.
"İNANMIYORSAN 155'İ ARA"
Dolandırıcıların inandırıcı olması için kişisel bilgilerini de kendisine söylediklerini belirten Atasoy, "Hangi bankalarda hesabımın olduğunu ve ne kadar paramın olduğunu sordular. 'Niye bunları istiyorsunuz' diye sorunca da, 'Soruşturmanın selameti açısından' diye ifade ettiler" dedi. 
Atasoy, kendisine, 'İnanmıyorsan 155'i arayıp sorabilirsin' dediklerini, bunun üzerine de görüşme yapılan sabit telefonla 155'i aradığını, çıkan kişinin de kendisini polis olarak tanıttığını ve soruşturmanın doğru olduğunu, telefondaki başkomisere gerekli bilgileri vermesini söylediğini aktardı. 155'i aradıktan sonra artık şüphe duymadığını belirten Atasoy, dolandırıcıların kendisini bu kez cep telefonundan aradığını, görüşmeye buradan devam ettirdiklerini söyledi.
"FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA TÜM MAL VARLIĞINA EL KONULACAK" 
Dolandırıcılara inandıktan sonra karakola gitmek üzere yola çıktığını anlatan Atasoy, "Yolda birkez daha aradılar. Bu kez bankadaki hesaplarımın bloklandığını söylediler. Söylediklerimizi yapmazsan FETÖ soruşturması kapsamında tüm mal varlığına el konulacak ve gözaltına alınacaksın dediler" diye konuştu.
"ŞÜPHELENDİM BAŞKA BİR TELEFONDAN 155'İ ARADIM"
Verilen talimatları uygulayacağını söylemesi üzerine dolandırıcıların kendisine bankada bloke olan parayı çekip polis merkezine gitmesini söylediklerini belirten Atasoy, "Parayı çektim fakat, öncesinde bloke olmuş hesabımdan nasıl para çekebilirim diye şüphelendim. Bu sırada aklıma 155'i arayınca acaba başka biri mi çıktı diye soru işareti doğdu. Telefonumu sessize alıp başka bir telefondan 155'i aradım. Telefona çıkan polis, itibar etmemem gerektiğini, Adem Çınar adında bir başkomiserin olmadığını söyleyince, tekrar konuştuğum kişilere dönerek siz dolandırıcısınız dedim. Onlar da bana küfür ederek telefonu kapattı" diye konuştu. Olayın hemen ardından suç duyurusunda bulunmak için adliyeye geldiğini belirten Atasoy, başkalarının bu yöntemle dolandırılmaması için de uyarı da bulundu; "Görüşme halinde olduğunuz sabit telefonla 155'i aramayın. Aksi halde siz polisi değil, onların istediği kişiyi aramış oluyorsunuz" 
İsmail Atasoy, savcılığa sunduğu suç duyurusu dilekçesinde, şüphelilerin tespit edilip cezalandırılmasını istedi.

21 Eki 2016 - 11:35 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber