FETÖ savcılara köprü kurmuş

FETÖ'nün, yakalanan firari savcıları Sadrettin Sarıkaya ve Adnan Çimen ile hâkim Dursun Ali Gündoğdu'ya talimatları, köprü elemanlar üzerinden ilettiği belirlendi. Telefon kayıtları tek tek ortaya çıktı

FETÖ'nün İstanbul'da yakalanan firari savcıları Sadrettin Sarıkaya ve Adnan Çimen ile hâkim Dursun Ali Gündoğdu'nun örgütle tüm irtibatları deşifre edildi. FETÖ'nün, bu 3 kişiye talimatları, köprü elemanlar üzerinden ilettiği belirlendi.
İşte o irtibatlar:Sadrettin Sarıkaya ile telefon görüşmeleri olan Turan Uslu'nun Suat Yıldırım'la 21 görüşmesi tespit edildi. Fetullah Gülen'in Edirne'de tanıştığı Yıldırım, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi. Gülen Edirne'de imamken, o müftüydü. Aynı evde kaldılar. Örgütün en üst yapısı olan "Başyüceler Kurulu"ndaydı.Sarıkaya'nın Engin Tuzcuoğlu'yla 78 arama ve mesaj kaydı belirlendi. Tuzcuoğlu'nun, EGM Hukuk Müşavirliği'nde çalışan, FETÖ'nün üst yargı yapılanmasındaki birinci adamı Osman Karakuş'la 95 telefon irtibatı var. Karakuş, Çimen ile Salih Gölcü üzerinden irtibat kuruyordu.
ESKİ VEKİL DE VAR...
Sarıkaya'nın 53 kez telefon irtibatı tespit edilen Halid Serdar Uçar'ın İstanbul'da yargı imamı olan avukat Ahmet Can'la 20 ayrı irtibatı var. Sarıkaya'nın Cafer Kaya'yla 85 ayrı telefon trafiği ortaya çıktı. Kaya'nın irtibatlı olduğu Bahattin Karataş ise Serhat Koleji müdürü ve örgütün Van imamıydı. Sarıkaya, Gülen'in doktoru Kudret Ünal ile Osman Dinç üzerinden bağlantı kurdu. Sarıkaya'nın irtibatlı olduğu bir diğer isim Turan Uslu. Onun da Erzurum ve Balıkesir imamlığı yapmış, STV programcısı İbrahim Kocabıyık ile görüşmeleri tespit edildi. Uslu'nun, ayrıca gazeteciler Yazarlar Vakfı sözcüsü Cemal Uşşak ile 43, Fatih Üniversitesi mütevelli heyet başkanı ve İstanbul Bölge imamı Sadık Kesmeci ile 16, örgütün üst kurulunda görevli Mehmet Ali Büyükçelebi ile 75, eski milletvekili İlhan İşbilen ile 88 telefon irtibatı var.
 Sarıkaya'nın örgütle arasındaki önemli köprü isimlerden biri de Metin İşeri. Sarıkaya ile İşeri arasında 24 kez görüşme ve mesaj kaydı bulunuyor.

NAZLI ILICAK...
 Adnan Çimen'in tutuklu gazeteci Nazlı Ilıcak ile de 5 ayrı arama ve mesaj kaydı bulunuyor. Çimen'in, FETÖ'cü savcı ve hâkimleri ücretsiz ağırlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri Müdür Yardımcısı Abdulla Taşdemir ile de ilişkisi tespit edildi. Adnan Çimen, Kuzey Irak imamı Talip Büyük ile Fazlı Özkan üzerinden, İsrail imamı Harun Tokak ile de HASAN Tahsin Işıltan üzerinden irtibat kuruyordu.

28 Şub 2017 - 08:23 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber