FETÖ'nün TSK yapılanmasına operasyon

İzmir merkezli 9 ilde eş zamanlı FETÖ/PDY'nin TSK yapılanmasına yönelik operasyonda 7'sil sivil mahrem imamı, 12'si rütbeli asker olmak üzere 29 kişi gözaltına alındı

İZMİR Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen TSK'daki Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada halen görevde olan, açığa alınan ve emeklilerin de bulunduğu 18 TSK mensubu ile bu askerlerden sorumlu örgütün sözde "hususi hizmet sorumlusu" 11 kişi yakalama kararı çıkartıldı.İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri koordinasyonunda, İzmir merkezli İstanbul, Ankara, Balıkesir, Kocaeli, Malatya, Konya, Amasya ile Muğla'da dün ve bugün düzenlenen operasyonlarda 29 şüpheli gözaltına alındı.Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar İzmir Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

- Operasyon

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, "İzmir'deki askeri casusluk soruşturması"ndaki usulsüzlükler ile bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin inceleme ve elde edilen belgeler doğrultusunda, İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY'ye yönelik farklı zamanlarda düzenledikleri operasyonlarda, aralarında eski Tümgeneral Hamza Koçyiğit, eski Roma Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Kurmay Albay Mehmet Demirağ, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın yaveri emekli Albay Gürsel Yüce ve bazı rütbeli askerlerin de bulunduğu çok sayıda şüpheliyi gözaltına almıştı.Soruşturma kapsamında firari olan terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen, örgütün üst düzey yöneticileri Mehmet Ali Şengül, Mehmet Ali Büyükçelebi, Mehmet Hanefi Sözen, Naci Tosun ve İsmail Büyükçelebi ile gazeteci Tarık Toros hakkında yakalama kararı çıkartılmıştı.İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca 43'ü tutuklu, 23'ü firari 102 sanık hakkında hazırlanan iddianame İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti.

26 May 2017 - 14:34 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber