FETÖ'nün finansal yapılanmasına operasyon

İstanbul'da FETÖ/PDY'ye "himmet" adı altında finansal destek sağladıkları gerekçesiyle aralarında iş adamlarının da bulunduğu 55 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) "himmet" adı altında finansal destek sağladıkları iddia edilen ve aralarında iş adamlarının da bulunduğu 55 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde 85 ekiple 57 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.Operasyon kapsamında aramaların devam ettiği ve bazı şüphelilerin gözaltına alındığı öğrenildi. ByLock ve Kakao gibi şifreli mesajlaşma programlarını kullanan şüphelilerden 9'unun yurt dışında olduğu belirlendi. Hava kontrolörlerinin yardımıyla paraları kaçırmışlar Hakkında gözaltı kararı verilen iş adamları Hakan G, Abdullah Yıldırım D, Ferhat E, Gürkan Z. ve Saffet Ö'nün 10 Temmuz 2014'te Atatürk Havalimanından 48 kilogram ağırlığındaki 5 bavulla Tanzanya'ya çıkış yaptıkları, 14 Temmuz 2014'te 18 kilogramlık 1 çanta ile dönüş yaptıkları tespit edildi.
Ayrıca, şüphelilerin söz konusu tarihin öncesi ve sonrasında Tanzanya, Uganda ve Kazakistan gibi farklı ülkelere yoğun şekilde seyahatte bulunduğu belirlendi.
Şüphelilerin, iş adamlarından "himmet" adı altında topladıkları paraları önce hesaplarına yatırıp uygun tarihlerde nakit çekim veya kiralık kasa yöntemiyle yurt dışına kaçırdıkları MASAK raporlarıyla ortaya çıktı.
Örgüt adına toplanan paraların, Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarındaki bazı hava trafik kontrolörleriyle şifreli mesajlaşma programları üzerinden irtibat kuran ve bu kontrolörlerin yardımıyla bavullardaki paraları yokmuş gibi gösterten iş adamları tarafından Afrika ve Asya ülkelerine kaçırıldığı kaydedildi.

10 Ara 2016 - 08:56 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber