FETÖ mağduru albaya 1 milyon lira tazminat

Bursa'da, "askeri casusluk davası" sanıklarından emekli Kıdemli Albay Zorlubaş, sahte deliler sonucu yargılanıp 1 yıl 9 ay 11 gün hapis cezası çektiği gerekçesiyle açtığı davada 1 milyon lira tazminat kazandı

BURSA'DA"askeri casusluk davası" nedeniyle 1 yıl 9 ay 11 gün cezaevinde kalan ve daha sonra beraat eden emekli Kıdemli Albay Tamer Zorlubaş, mağdur olduğu gerekçesiyle açtığı davanın ilk duruşmasında 1 milyon lira tazminat kazandı.
Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ilk duruşmasına, Zorlubaş ile avukatı İhsan Nuri Tezel katıldı.
Zorlubaş, görevi başındayken bir gecede "Vatan haini, kadın satıcısı, şantajcı" gibi birçok suçlamayla karşı karşıya kaldığını belirterek, "Bana bunu yapanların FETÖ terör örgütünden olduğu anlaşıldı. En başından itibaren evimi aramaya gelen savcının ve basının pek çok alaylı hitaplarına maruz kaldık. Ayrıca maddi ve manevi acılar çektik. Bu sebeple tansiyon hastası oldum. Bu yaşadıklarım ve haksız tutuklama sebebiyle dilekçemde belirtildiği gibi 3 milyon lira tazminat talep ediyoruz." dedi.
Avukatı Tezel ise müvekkilinin diğer 56 sanıkla mahkum edildikleri söz konusu davanın soruşturmasında görev alan polis müdürleri ve alt kademe personelin, FETÖ üyesi, sahte deliller ürettikleri için haklarında davalar açılan, meslekten atılan ve tutuklanan kolluk görevlileri olduğunu ifade ederek, bu çerçevede tazminat taleplerinin bulunduğunu söyledi.
Mahkeme heyeti, 1 milyon lira manevi tazminatın, haksız gözaltı tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle davalı Hazine'den alınarak davacıya verilmesine karar verdi.

28 Eki 2016 - 14:48 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber