FETÖ "hususi"lerine haftalık 25 bin lira ödemiş

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) sözde Karşıyaka eyaletine yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan ve 13. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, örgütün, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), yargı ile emniyetteki sorumlulardan oluşan "hususi"lere haftalık 25 bin lira ödeme yapıldığı bilgisi yer aldı. Gizli tanık Yeğen: "Gülen'in 'örgüt içerisinde mali bir kriz yaşansa bile hususilerin ödemelerini asla aksatmayacaksınız, gerekirse evinizi ve arabanızı satıp hususiler ödemesini yapacaksınız' dediği bilinmektedir"

İZMİR Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yılmaz'ın, örgütün "okullar ve  dershaneler Türkiye sorumlusu" olduğu iddia edilen ve aynı zamanda Fetullah  Gülen'in yeğeni bir numaralı sanık Mehmet Mezher Gülen'in de aralarında bulunduğu  14 tutuklu sanık hakkında hazırladığı 109 sayfalık iddianamede, yeğen Gülen  hakkında "Silahlı terör örgütü yöneticisi olmak" suçlamasıyla 22,5 yıla kadar,  diğer sanıklar hakkında ise "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla 15  yıla kadar hapis cezası talep edildi.
İddianamede, "Yeğen" kod adlı gizli tanığın örgütün yapısıyla ilgili  aktardığı bilgilere yer verilirken, örgüt içerisinde geniş yetkilere sahip Arama  Tarama Mesulleri'nin (ATM) örgüt mensuplarının tamamından sorumlu olduğu,  güvenlik birimlerinin FETÖ'ye yönelik düzenledikleri operasyonlarda örgütü zor  durumda bırakabilecek hususların kontrollerini gerçekleştirdiği, kontrolünü  yaptığı kişiye ceza olarak doğu illerine veya Afrika ülkelerine atama yapma  yetkisini elinde bulundurduğu aktarıldı. İddianamede beyanlarına yer verilen gizli tanık "Yeğen", ATM'lerin  örgüt mensuplarının evine ani baskınlar yaptığını, buna benzer örneklerin  olduğunu belirterek, "(Sözde) Karşıyaka eyaletine bağlı bir bölgecinin (bölge  sorumlusu) evine bir ATM sorumlusunun gittiği, bölgecinin kapı gözünden  baktığını, daha önce evine gelen ATM sorumlusu olduğunu, kapıda ATM sorumlusunu  beklettiğini, akabinde yatak odasında bulunan laptop bilgisayarını eşinin iç  çamaşırları içerisine sakladığını dile getirmişti. Bölgecinin kapıyı açarak ATM  sorumlusunu eve davet ettiğini, ATM sorumlusunun evde arama yaptığını, eşinin iç  çamaşırları arasındaki laptop bilgisayarı bulduğunu, laptop bilgisayarını kontrol  ettiğini, içerisinde bir kurban listesi bulduğunu, daha sonra bölgeci ve eşinin  tayinini Afrika ülkesine çıkardığını söylemişti." ifadelerini kullandı.

Hususilere her hafta 25 bin lira ödeme
Gizli tanık "Yeğen", ATM'lerin, TSK, MİT, yargı ile emniyetteki  sorumlulardan oluşan "hususi"leri takip eden "il imamları"nı da denetlediklerini,  örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in bizzat takip ettiği ve ilgilendiği "hususi"lere  ödenecek ücret konusunda çok hassas olduğunu iddia etti. "Yeğen", "Gülen'in 'örgüt içerisinde mali bir kriz yaşansa bile  hususilerin ödemelerini asla aksatmayacaksınız, gerekirse evinizi ve arabanızı  satıp hususiler ödemesini yapacaksınız' dediği bilinmektedir." beyanında bulundu. Her sözde eyaletin hususi abisine haftalık 25 bin lira, aylık ise 100 bin lira ödeme yapıldığını öne süren gizli tanık, "Bahsi geçen para hiçbir zaman azalmaz, duruma ve yol harcırahlarına göre artmaktadır. Sadece bir eyaletin  yıllık asgari düzeyde harcadığı para 1 milyon 200 bin lira tutarındadır." dedi.

ATM'den FETÖ mensubuna Kitap okuma cezası
ATM sorumlularının, örgüt mensuplarının tayinlerinin başka illere  çıkartmakla sık sık tehditlerde bulunduğunu, verilen cezaların çoğu zaman  anlamsız olduğunu kaydeden gizli tanık, buna ilişkin olarak şu örneği verdi: "Başka bir bölgecinin evinde ATM sorumlusu tarafından yapılan aramada  bir himmet listesini bulan ATM sorumlusu bölgeciye verdiği ceza toplantılarda şu  şekilde anlatılır. Bölgeci her Sabah İzmir'den Manisa'nın Turgutlu ilçesine  gidip, orada bulunan örgüte ait bir evde verilen kitapları okuyup akşam tekrar  İzmir iline dönüyormuş, bu ceza böyle bir ay sürmüş. Bu kitap okuma cezası aynı  zamanda para cezası niteliğinde de olabiliyordu."

Operasyon
İzmir'de FETÖ/PDY'nin sözde Karşıyaka eyaletine yönelik soruşturma  kapsamında 27 Mayıs 2016'da İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi  ekiplerinin düzenlediği operasyonda, örgütün "okullar ve dershaneler Türkiye  sorumlusu" olduğu iddia edilen ve aynı zamanda Fetullah Gülen'in yeğeni Mehmet  Mezher Gülen'in de aralarında bulunduğu 32 şüpheli gözaltına alınmıştı. Gülen'in  de aralarında bulunduğu 14 zanlı tutuklanmıştı.

19 Oca 2017 - 11:49 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber