FETÖ'cü Profesör Yunanistan'a kaçarken yakalandı

FETÖ PDY soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen Kayseri Erciyes Üniversitesi eski akademisyenlerinden Prof. Dr. Y.C., babası O.C., tarafından Yunanistana kaçak geçirilmek istenirken jandarma tarafından Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'nde yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerin üzerinde Meriç Nehri'ni geçmek için can yeleği ile dürbün bulundu.

EDİRNE'NİN Uzunköprü İlçesi'nin Yunanistan'a sınır olan Çakmak Köyünde geçen cumartesi günü köylüler hareketlerinden şüphelendikleri bir kişiyi görüp durumu İl Jandarma Komutanlığı'na bildirdi. İhbar üzerine köye giden jandarma ekipleri, şüpheli O.C.'yi gözaltına aldı. Yanındaki çanta içinde Meriç Nehri'ni geçmek için can yeleği ile dürbün ele geçirilen O.C.'nin yapılan soruşturmasında Kayseri Erciyes ÜniversitesiFETÖ PDY soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen ve yurtdışına çıkış yasağı bulunan eski akademisyenlerden Prof. Dr. Y.C.nin babası olduğu belirlendi. Şüphelinin, oğlunu Meriç Nehri üzerinden yasadışı yollardan Yunanistan'a kaçırmak için bölgede keşif yaptığı ve oğluyla bölgede buluşmak üzere olduğu tespit edildi.

Jandarma ekipleri O.C.'nin oğluyla koordinesini sağlamak için cep telefonuyla irtibat kurdurdu. Babasın bölgeye gelmesini istediği Prof. Dr. Y.C., aynı gece geldiği Çakmak Köyü'nde jandarma tarafından gözaltına alındı. Jandarmadaki soruşturmaları tamamlanan O.C. ile oğlu Y.C., soruşturmalarının süreceği Uzunköprü İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi. Şüphelilerle ilgili soruşturma devam ediyor.

29 May 2017 - 16:22 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber