FETÖ'cü komutanların hain planı!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ortaya çıkan hain planlara bir yenisi daha eklendi

FETULLAHÇI Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimi öncesinde yaptığı korkunç planlar birer birer ortaya çıkıyor. Hava Kuvvetleri’nde örgütlenen Başta Akın Öztürk olmak üzere bir çok FETÖ'cü komutanın , 2015 yılı sonundan itibaren, Genelkurmay üzerinde, “Iomax Archangel” model düşük irtifada uçan, uçak alımı için hükümete ciddi baskı yaptığı belirlendi.
Darbecilerin, Ocak ayında hükümete, “Terörle mücadele için Mayıs ayına kadar mutlaka alınmalı” baskısı yaptığı, “ihaleye çıkılmaması, direk alım yapılması ve en geç Haziran ayında göreve hazır hale gelmesi yönünde” de telkinde bulunduğu saptandı. Uzmanlar, uçağın terörle mücadelede yetersiz kalacağını belirlendi. 
SİVİL KAYIPLAR ARTABİLİRDİ
Savunma kaynaklarına göre, uçakların, FETÖ’cüler tarafından kullanılması durumunda, sivil kayıpların çok daha fazla olacağı ve hedeflerin çok daha yüksek silah gücüyle vurulacağı belirtiliyor.
FETÖ'cü başyaver Çiğli'de kamerada
TSK'dan ihraç edilen ve darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklanan Cumhurbaşkanı Başyaveri Kurmay Albay Ali Yazıcı'nın, darbe gecesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın akonakladığı otele baskına giden timin havalandığı Çiğli 2. Ana Jet Üssü'ne giriş ve çıkış yaptığı görüntülere ulaşıldı. Yazıcı'yı taşıyan. 06 FY 8355 plakalı aracın, 00.05 sıralarında geldiği görülüyor. Yazıcı, Çiğli'de konaklamalarına imkan olup olmadığı bilgisini almak için gittiğini söyledi.
6 saat havada kalabiliyor
Uzunluğu 11 metre olan uçak, 2.1 tonun üzerinde yük taşıyor. Uçağın kanat altına 12 adet AGM-114 Hellfire füzesi, 10 adet GBU-58 Mk-81s ve 6 adet GBU-12 Mk-82 lazer güdümlü bomba, 24 Roketsan Cirit lazer güdümlü füze yüklenebiliyor. Uçak, yüküne göre 2 ile 6 saat havada kalabiliyor

07 Ağu 2016 - 10:58 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber