FETÖ'cü esnaftan ByLock itirafı

FETÖ/PDY'nin Söke ilçesindeki esnaf yapılanmasına yönelik davada 26’sı tutuklu 62 sanığın yargılanmasına başlandı. Tutuklu sanık Barış: "ByLock kullandım. Bu programı kendi isteğimle indirdim. Özel görüşmelerimi bu program üzerinden yaptım" dedi

FETULLAHÇI Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın  (FETÖ/PDY) Söke ilçesindeki esnaf yapılanmasına yönelik davada 26’sı tutuklu 62  sanığın yargılanmasına başlandı.

Aydın 3. Ağır Ceza Mahkemesince Aydın Gençlik Merkezi Fethi Sekin  Tiyatro Salonu'nda görülmeye başlanan davanın ilk duruşmasına, bazı tutuklu ve  tutuksuz sanıklar, taraf avukatları ve sanıkların yakınları katıldı.

Duruşmanın yapılacağı salonun çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı.  Duruşmayı izleyecek kişiler ve sanık yakınları X-ray cihazından geçirilerek  salona alındı.

"ByLock'tan özel görüşmelerimi yaptım"

Savunma yapan sanıklardan Erdoğan Barış, ByLock kullanıcısı olduğunu  beyan etti. Hakkındaki iddialarla ilgilenmediğini ve kabul etmediğini söyleyen  Barış, "ByLock kullandım. Bu programı kendi isteğimle indirdim. Özel  görüşmelerimi de bu program üzerinden yaptım.” dedi.

Mahkeme Başkanı Mustafa Ümit'in, "Kimlerle konuştun, ne gibi özel  konuşmalar yaptın?" sorusuna Barış, "Her erkeğin bir özeli vardır. Ben de bu özel  görüşmelerimi yaptım." yanıtını verdi.

19 yıl ortağı olduğu kurumdan kar parası almamış

Örgütün kapatılan eğitim kurumlarından birinin ortağı olan tutuklu  sanık Ali Baş ise örgüt üyesi olmak, örgüte finans sağlamak ve ByLock kullandığı  yönündeki iddiaları kabul etmedi.

Mahkeme Başkanı Mustafa Ümit’in "19 yıl boyunca bu örgüte bağlı  kurumlarla ortaklığın var, hiç kar ederek para aldın mı?" sorusu üzerine Baş, "19  yıl önce 100 bin lira sermaye ile bu işe başladım. Zaman zaman zarar ettiğimiz  zamanlar da oldu. Kar ettiğim dönemler de oldu. Fakat bunca yıl içinde kar için  herhangi bir para almadım." dedi.

Bunun üzerine mahkeme başkanı Ümit, “Sen nasıl bir tüccarsın ki 19 yıl  boyunca hiç kar etmediğin bir kuruma ortak oluyorsun?” ifadelerini kullandı.

ByLock konuşmaları hatırlatıldı

Örgütün "Bağarası Mahallesi sorumlusu ve ByLock kullanıcısı"  iddiasıyla tutuklu bulunan sanık Burhan Maskal da hakkındaki suçlamaları  reddetti.

Maskal’ın ByLock kullanmadığını söylemesi üzerine Mahkeme Başkanı  Ümit, şu soruyu yöneltti:

"Bir başka tutuklu sanığın ByLock çözümlemelerinde sana ait numaradan  da görüşme var. Hatta görüşmelerde, 'Ağabey gazete abonelik paraları birikti,  bunları bir an önce halledelim’, ‘Ablalar bu ara pek ilgilenmiyor’, 'Sizi bu  konularda sıkıyorum ama bunları halletmemiz gerekiyor’ gibi konuşmalar var.  Bunlara ne diyeceksin?"

Konuşmaların kendisine ait olmadığını iddia eden Maskal, kapatılan  Zaman gazetesi ile hiçbir alakası bulunmadığını, abone de olmadığını beyan etti.

22 Ağu 2017 - 19:36 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber