Fenerbahçe saldırısına ilginç yorum

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Fenerbahçe otobüsüne yapılan silahlı saldırıya ilişkin, "İstemeden insanın aklına şu soru geliyor, Türkiye bir seçim sürecine girmiş, sanki birileri bu süreçte kaos ortamı mı yaratmak istiyor" dedi

Edirne'de bir alışveriş merkezinde, kitabının imza gününe katılan  Başbuğ, gazetecilere yaptığı açıklamada, Edirne'de yoğun bir ilgi görmekten  memnuniyet duyduğunu söyledi. Geçen hafta yaşanan olayların Türk milletini derinden yaraladığını  vurgulayan Başbuğ, "Gerçekten geçtiğimiz hafta içerisinde Türk milletini derinden  üzen bazı olaylarla karşı karşıya geldik. Bir elektrik kesintisi oldu. Daha ne  oldu, ne oluyor anlamadan İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı'nda menfur bir cinayet  işlendi. Değerli bir savcımız şehit edildi. Bu olay hepimizi derinden yaraladı.  Ertesi gün İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bir saldırı oldu" diye konuştu. Fenerbahçe otobüsüne yapılan silahlı saldırıya da değinen Başbuğ,  saldırının planlanmış olabileceği yorumunda bulundu. Otobüsün saldırıdan sonra kontrol edilmemesi halinde büyük bir facia  yaşanacağını ifade eden Başbuğ, şunları kaydetti: 

"Dün akşamda Fenerbahçe takımı maç dönüşü, kimsenin hayal edemeyeceği,  beklemeyeceği bir vahşetle karşılaştık. Fenerbahçe oyuncularını taşıyan otobüsüne  herhalde bir silahlı saldırı oldu. Saldırı planlanmış gibi gözüküyor, saldırının  yapıldığı yer gerçekten kritik bir yer. Viyadük yanılmıyorsam. Allah'tan şoförün  yanında bulunanlardan birisi müdahale etmiş. Yoksa o otobüsün aşağı uçması ve  sonucunda da gerçekten Türkiye'yi çok çok çok üzecek facianın eşiğinden dönüldü." Seçim sürecinde yaşanan olayların akıllara başkaca durumları  getirdiğinin altını çizen Başbuğ, şöyle devam etti: 

İSTİHBARAT ZAAFİYETİ

"Bu olaylara bakarsanız, şöyle yorumlanabilir iki ay sonra ülke olarak  seçime gidiyoruz. Demokrasilerde seçim bir şölen, bir bayram. Çok önemli iki ay  kaldı. Bu süreçte üst üste olayların yaşandığını görüyoruz. Tabi olaylara  bakarsanız iki şey karşımıza çıkıyor, istihbarat zafiyeti ve güvenlik  zafiyetleri. Dün akşam yaşanan olayda bizleri çok üzdü. İstemeden insanın aklına  şu soru geliyor, Türkiye bir seçim sürecine girmiş, sanki birileri bu süreçte  kaos ortamı mı yaratmak istiyor? İnsanın aklına bu geliyor." Bu sürecin barış içinde, çatışmasız, demokrasiye yakışır şekilde  yapılması temennisini dile getiren Başbuğ, "Bu konu üzerinde durmak lazım. Daha  evvelde defalarca ifade ettim. Maalesef biz her konuda bölünmüşlük içerisindeyiz.  Bu, ülke için iyi bir şey değil. Arzumuz, bu seçime giden süreç gerçekten  birbirimizi daha iyi anladığımız, birbirimizin düşüncelerine farklı da olsa saygı  gösterip, Türkiye'ye yakışır süreçte sandıklara gidip, sandıkta halkın iradesi ne  çıkarsa ona da herkesin saygı göstermesi gerekecek bir süreç" ifadesini kullandı. Sağduyu çağrısında bulunan Başbuğ, "Belki de esas görev iktidara ve  hükümete düşüyor. Elbette muhalefet partileri de sivil toplum örgütleri ve  halkımız da duyarlı olmalı. Geçen hafta yaşanan olaylardan endişe duydum. Herkes  üzerine düşen sorumluluğunu akıl yoluyla, birbirini anlayarak, sorumluluk  taşıyarak ve soğukkanlılıkla bu süreci götürmeliyiz ki 7 Haziran seçimleri barış  içerisinde, kardeşlik içerisinde çatışmasız cereyan etsin ve halkımızın verdiği  karara da elbette bu seçimdir, sandıktan çıkacak sonuca da saygı göstereceğiz"  şeklinde konuştu.

BALYOZ'DAKİ BERAAT KARARI

Balyoz Planı davasındaki beraat kararını da yorumlayan Başbuğ, şöyle  devam etti: "Balyoz davasına bakan mahkeme kararını verdi. Dava kapsamında ortaya  atılan iddia ve yalanların, olmadığı mahkeme kararıyla tescil edildi. Bundan  mutluluk duyduk. Biraz öncelere gidin. Balyoz iddialarına bakın. Yazılanları,  çizilenleri hatırlayın. bugün gelinen nokta zamanında bizlerin söylediklerini  doğru olduğunu ortaya çıkardı. Tabii ki bizlere düşen görev, millet olarak bu  süreçlerde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karşı yürütülen komploları, iftiraları  çıkaranlar yargı karşısına çıkarılmalı. Ancak o zaman biz gönül huzuruna  kavuşacağız." Adaletin geç de olsa yerine geldiğini dile getiren Başbuğ, "Şuna da  inanıyorum, adalet bu dünyada gerçekleşiyor. Biz ve arkadaşlarım cezaevinde  bugünlerin olacağını biliyorduk. Allah büyüktür. Biz buna inanıyoruz. Allah  doğruların yanında, yalancılar, kumpasçılar mutlaka ortaya çıkacak. Biz buna  inanıyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

05 Nis 2015 - 23:04 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber