Facebook paylaşımına tutuklama

HTKP üyesi Turan Atasever, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklandı

HALKIN Türkiye Komünist Partisi (HTKP) üyesi Turan Atasever, Facebook’ta yaptığı bazı paylaşımlarla Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklandı. Konya’da önceki gün gözaltına alınan Atasever, savcılıktaki ifadesinin ardından dün tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi. Hakimlikteki ifadesinde soruşturma konusu paylaşımların kendisine ait olduğunu kabul eden Atasever, “Turan Atasever isimli Facebook hesabı bana aittir. Burada yapılan paylaşımların tamamı tarafımdan yapılmıştır. Paylaşıma konu, görüntü, yazı ve kayıtları ben de oluşturmadım, arkadaşlarım tarafından oluşturulan ya da bana gönderilen bu kayıtları ben de paylaştım. Cumhurbaşkanına hakaret amacım yoktu” dedi.

 

‘Ölçülü’ tanımı yapıldı

Avukatların, söz konusu paylaşımların suç oluşturmayacağı ve tutuklama kararının mağduriyet yaratacağı yönündeki savunmalarının ardından kararını açıklayan mahkeme, Atasever’in tutuklanmasına hükmetti. Atasever’in adli kontrol şartlarına uyacağına dair vicdani kanaat oluşmadığı belirtilen kararda, bunun yerine tutuklamanın ‘ölçülü’ olacağına dair kanaate varıldığı kaydedildi.

27 Ara 2015 - 10:14 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber