Fabrikalar buz yetiştiremiyor

Sıcak havalar buza olan talebi artırırken, üretim yapan buz fabrikaları müşterilerine buz yetiştirmek için gece gündüz çalışıyor

Bu üretimi yapan fabrikanın sahibi Çetin Akkaya, sıcak havaların buz üretimini düşürdüğünü belirterek, “Talep arttı. İnsanlara hizmet verebilmek için 24 saat gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

Son günlerde artan hava sıcaklıkları buz fabrikalarını da vardiya sistemine geçirdi. Buz talebinin artması üzerine kapasitelerini artırmaya çalışan fabrikalar, tıpkı vatandaşlar gibi sıcaklardan olumsuz yönde etkilendi.

“HAVA SICAKLIĞIYLA ÜRETİMİMİZ DÜŞTÜ”

Sıcak hava nedeniyle üretimlerinin düştüğünü belirten buz fabrikası sahibi Çetin Akkaya, “Talep arttı, üretimimiz düştü. Türkiye genelinde İstanbul, İzmir ve Bodrum’da üç fabrikamızda da buz yetiştiremiyoruz. Çünkü havanın sıcaklıkları ile üretimimiz düştü. İnsanlara hizmet vermek için burada 24 saat gece gündüz çalışıyoruz. Havanın sıcaklığı bizi de etkiledi” şeklinde konuştu.

Müşterilerinin isteklerine cevap vermek için aralıksız çalıştıklarını hatırlatan Akkaya, “Bizim genellikle müşteri portföyümüz bütün büyük marketler, restoranlar, gece kulüpleri, eğlence sektörü ve marketlere hizmet veriyoruz. Bu fabrikadaki üretimimiz günlük 30 ton ama havanın sıcaklıkları ile 20 tona düştü. Talep fazla ama üretim düştü” diye konuştu. Buz fabrikasında yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdüren işçiler, üretilen buzları makinelerde el değmeden paketleyerek araçlara yüklediler.

MUSTAFA ESEN

29 Tem 2015 - 16:09 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber