Eylem hazırlığındaki teröristler yakalandı! Bulunan patlayıcılar şaşkına çevirdi

Mersin'e bombalı saldırı düzenleme hazırlığında oldukları belirlenen terör örgütü PKK üyesi 3'ü kadın, 12 terörist yakalandı. Operasyonda çok sayıda patlamaya hazır hale getirilmiş fünye ve düzenek, uzaktan kumanda ile yüksek miktarda patlayıcı madde ele geçirildi. Zanlıların emniyet ve jandarma binaları ile vatandaşların yoğun olduğu sokak ve alışveriş merkezlerinde keşif yaptıkları tespit edildi

TERÖR örgütü PKK'nın eylemlerinin deşifre  edilmesi ve önlenmesi amacıyla ortak çalışma yapan Mersin Emniyet Müdürlüğü ile  Milli İstihbarat Teşkilatı Bölge Başkanlığı ekipleri, terör örgütü üyesi Medine  A'nın kırsal alanda bomba eğitimi alarak, canlı bomba ve suikast tarzı eylem  yapmak amacıyla sahte kimlikle Mersin'e geldiğini belirledi.
Yapılan takip sonucu Medine A. yakalanırken, zanlıyla iş birliği  içerisinde hareket ettiği belirlenen kadın şüpheli D.T. ile A.T. de yakalandı.  Operasyonu genişleten ekipler, Medine A'ya yardım ve yataklık yaptığı  ileri sürülen E.F, Ş.A, H.K, A.K. ve Z.A'yı da gözaltına aldı.  Şüphelilerin yakalandıkları sırada yanlarında taşıdıkları çantalar,  araçları ve evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda patlamaya hazır hale  getirilmiş fünye ve düzenek, kablolar, uzaktan kumanda ile yüksek miktarda  patlayıcı madde ele geçirildi.
Bu arada, zanlıların Şırnak ve Siirt'in kırsal bölgelerinden kente  gelerek, Mersin Emniyet Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü, Bölge Trafik  Denetleme Şube Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı binaları, vatandaşların yoğun  olduğu İstiklal Caddesi ve Kuvayi Milliye Caddesi ile bazı alışveriş  merkezlerinde keşif yaptıkları tespit edildi.  Öte yandan, benzer saldırıların engellenmesi için yürütülen  operasyonlar kapsamında terör örgütü PKK mensubu C.T, Ç.M, F.E, ile sahte kimlik  taşıyan kadın zanlı E.Ö. de yakalandı.  Gözaltına alınan 12 zanlıdan C.T. ve E.Ö. sevk edildiği adliyede  çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, diğer 10 şüphelinin ise Emniyet  Müdürlüğündeki işlemleri sürüyor.

  

24 Eki 2016 - 14:39 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber