'Evet Türkiye'nin dirilişi olacak'

Alanya Dayanışma Platformu (ALDAP) Dönem Başkan Vekili Mehmet Durmaz, referandumda evet demeyi millete ve ümmete karşı bir sorumluluk olarak gördüklerini söyledi

Erkan UYSAL

EĞİTİM-Bir-Sen binasında bir araya gelen platform üyeleri adına konuşan ALDAP Dönem Başkan Vekili Mehmet Durmaz, İslam dünyasının ve Türkiye'nin kritik bir süreçten geçtiğini söyledi. Durmaz, "Biz ALDAP olarak inanıyoruz ki bu referandum basit bir siyasi tercih meselesi değil, Türkiye'nin bir varoluş meselesi. Devletimizin sanki yeniden dirilişi. Bu meseleye karşı asla ilgisiz kalınamaz. Bizim tarihimizde adalet, huzur ve barışın hakim olduğu dönemler, devlet ile milletin kucaklaştığı ve her ikisinin aynı yerden baktığı dönemlerdir. Referandumda neden mi evet? Darbeler döneminin bitmesi, halk seçer ama sivil-asker-bürokrasi yönetir dayatmasının son bulması için evet. Türkiye'nin yönetimini 367 hukuk hokkabazlıklarından kurtarmak, yargının tarafsızlığını ve bağımsızlığını korumak için evet. Dinini yaşamak isteyen büyük makul çoğunluğun gerici, yobaz, çağdışı unsurlar diye yaftalanmasını önlemek için evet. Yönetimde tam kontrol sağlanıp FETÖ, PKK, DAEŞ terör örgütleriyle en etkin mücadelenin verilmesi için evet. Türkiye'nin cuntacılar, medya ağları, yüksek yargı, küresel sermaye işbirliği ile yönetilmesine fırsat vermemek için evet. Tüm bu gelişmelerin yaşanabilmesi, millete ve milletin değerlerine göre yeni bir anayasanın önündeki engellerin ortadan kaldırılması için referandumda güçlü ve kararlı evet demeyi milletimiz ve ümmetimiz için sorumluluk olarak görüyoruz. Yeni süreçte zalime karşı mazlumdan yana çok daha güçlü adil bir Türkiye'nin ortaya çıkma imkanı söz konusu. Çünkü evetin tercihi milletimizin unutulmaz bir zaferi, Türkiye'nin yeniden dirilişi ve güveni, hepimizin topyekun tazelenen bir gayreti ve yükselen bir değeri olacaktır. Bu kararımız vicdanımızın sesi, birlik ve dirliğimizin nefesidir. Evet bu nefes susmayacak, bu ses kısılmayacak. Evet vatan bizim, bayrak bizim, ezan bizim, mühür, imla ve imza bizimdir" dedi.

29 Mar 2017 - 23:51 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber