Esnafa 'Dükkanı kapatın' baskını

ALANYA Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nun, "Dükkanlar 24.00'te kapanacak.

Kerim TOKSÖZ Sadece diskolar ve restoranlar açık kalacak" şeklindeki kararı, Belediye Zabıta Müdürlüğü ekiplerince uygulanmaya başlandı. Sipahioğlu'nun talimatıyla Zabıta Müdürlüğü ekipleri, İskele Caddesi'nde 24.00'te denetim yaptı. Zabıta ekipleri, disko ve restoran dışında dükkan işletmecilerine, "Belediye Encümeni, saat 24.00'te işletmelerin kapatılması yönünde karar aldı. Şu anda saat 24.00 ve dükkanları kapatmanız gerekiyor. Yoksa cezai işleme tabi olacaksınız" uyarısı yaptı. Uyarı üzerine işletmeciler, "Alanya bir turizm kenti. Bu saatte dükkanları kapatırsak, kiramızı, su, elektrik ve diğer giderlerimizi nasıl ödeyeceğiz" diye sitem ettiler. Dükkanları saat uygulaması nedeniyle kapanan işletmecilerin yanında ise sadece Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Velittin Yenialp vardı. "ESNAFIN EKMEĞİYLE OYNATMAM" Sipahioğlu'nun Alanya'da imparatorluk kurmaya çalıştığını iddia eden Oda Başkanı Yenialp, "Alanya bir turizm kenti. Sipahioğlu, saat 24.00'te disko ve restoran dışındaki dükkanları kapattırıyor. Bu uygulama dünyanın hiç bir ülkesinde uygulanmıyor. Sipahioğlu, 'Başkanım ve yaparım' zihniyetiyle hareket ediyor. Sipahioğlu, sanıyorum kendini Osmanlı'nın padişahları gibi görüyor olabilir. Alanya'da astığım astık, kestiğim kestik zihniyetiyle başkanlıkta yapılmaz, hizmette. Sipahioğlu, benim esnafımın ekmeğiyle oynamamalı. Sipahioğlu, kendi kafasına göre vitrin uygulaması başlattı, dışarıdaki tezgahları dükkanların içersine kattırdı. Şimdi de saat uygulaması yaparak, esnafın dükkanlarını saat kaçta kapatıp, kaçta açacağına karışıyor ve bu konuda cezai işlem yapıyor. Bu da haksız ve adaletsiz uygulama oldu. Artık esnafın ekmeğiyle belediye başkanlarının oynamasına müsaade etmem. Bu saatten sonra susmanın bir anlamı yok. Ne Sipahioğlu'ndan korkarım, ne de bir başkasından. Biz esnafın hakkını savunmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Dava açılacaksa açacağız, miting düzenlenecekse miting düzenleyeceğiz. Bu iş burada kalmayacak. Ben konuyu Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken'e anlattım ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na bu konuda çözüm bulması yönünde de bir dizi görüşmelerde bulunmasını istedim" dedi.

#

26 May 2012 - 01:55 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber