Eski vekil Kubilay Uygun intihar etti

'Fırıldak Kubi' lakabıyla tanınan eski Afyon Milletvekili Kubilay Uygun'un bir otelde intihar ettiği öğrenildi

TÜRK siyasetinde 1 ayda üç parti değiştirmesiyle ile hatırlanan, İstanbul'da bir otelde intihar etti.  20. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Kubilay Uygun hayatını kaybetti.  Maddi sıkıntılar yaşadığı öne sürülen Uygun'un ailesine "İntihar zettiğim silahımı satın otelin parasını ödeyin" notu bıraktığı öğrenildi.  
DSP, DYP VE MHP 
Uygun, 1995 yılında yapılan 20. dönem Milletvekilliği seçimlerinde memleketi Afyonkarahisar’dan Demokratik Sol Partiden (DSP) milletvekili seçilerek meclise girmişti.  Ardından 1996’daki parti değiştirmeler ile gündeme gelen Uygun, milletvekili olarak sırası ile DSP, DYP ve MHP’de siyaset yapmıştı.Uygun, ayrıca milletvekilliğinden öncesinde ise CHP ve ANAP’ta da siyaset yapmıştı. Uygun’un cenazesinin bugün
Gedik Ahmet Paşa (İmaret) Camiinde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği belirtildi. 
KUBİLAY UYGUN KİMDİR? 
Kubilay Uygun 1955 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Lise mezunu olan Uygun Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Üyeliği, Yerel Televizyon Sahipliği ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Serbest Tüccarlık, XX. Dönem Afyonkarahisar Milletvekilliği yaptı. Evli ve 2 Çocuk babasıdır. 
BİR DÖNEMDE 4 ROZET 
20. Dönem'de çok kısa süreli parti değiştirmeleri nedeniyle etik tartışmalara neden oldu. DSP'den milletvekili olarak seçildi ancak bir dönem içerisinde ANAP, DYP, MHP ve DSP partilerinin rozetlerini yakasına taktı.DSP ile DYP arasında gidip geldikten sonra MHP'ye geçip 20 gün sonra oradan da ayrılan Uygun, DTP'ye geçeceği de iddia edilmişti.  
DYP Sincanlı İlçe Başkanlığı'nın kuruluşu 1983
DYP İl Genel Meclisi üyeliği 1984
ANAP Sincanlı İlçe Yönetim Kurulu üyeliği ve İl Genel Meclisi üyeliği 1989
CHP Sincanlı Belediye Başkan adayı 1994
DSP Afyon milletvekili 24.12.1995
DYP'ye geçiş 3.7.1996
DSP'ye dönüş 6.7.1996
Yeniden DYP 30.7.1996
MHP'ye geçiş 27.6.1997 
MHP'den istifa 19.7.1997 

24 Tem 2016 - 12:11 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Naci can - İntihar ederken dahi otelin parasını düşünüyor intihar kötü ölüm ama Allah rahmet eylesin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Temmuz 12:11

Çorum Haber