Eski uzman erbaşlar gardiyan olabilecek

Adalet Bakanlığı, en az iki yıl süreyle uzman erbaş statüsünde çalıştıktan sonra 20 Ekim 2016'ya kadar kendi istekleriyle sözleşmelerini feshedenler arasından infaz koruma memuru alacak

ADALET Bakanlığı Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinde Değişiklik  Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. 
Yönetmelikle, Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı ile bağlı  kuruluşlarında görev yapan memurların naklen atanmalarına ve ilk defa devlet  memuru olarak atanacakların seçimine ilişkin usul ve esasları düzenleyen  yönetmeliğe geçici madde eklendi. 
Buna göre, Uzman Erbaş Kanununa tabi olarak en az iki yıl süreyle  uzman erbaş statüsünde çalıştıktan sonra 20 Ekim 2016'ya kadar kendi istekleriyle  sözleşmelerini feshedenler Bakanlık bünyesinde sözleşmeli olarak istihdam  edilebilecek. 
Bu uzman erbaşlardan, yapılacak sözlü sınavın son başvuru tarihi  itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olanlar, yaş ve merkezi sınav şartı hariç İnfaz  ve Koruma Memuru olarak istihdam edilebilmek için öngörülen şartları taşıyanlar,  30 Haziran 2017'ye kadar Bakanlıkça ya da Bakanlıkça belirlenecek adli yargı ilk  derece mahkemesi adalet komisyonlarınca yapılacak sözlü sınav sonuçlarına göre  657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B fıkrası uyarınca İnfaz ve Koruma Memuru  unvanlı vize edilmiş pozisyonlarda sözleşmeli personel olarak istihdam  edilebilecek. 
Bu madde kapsamında belirlenen pozisyonlar, ilgili sınav birimince  başvuru süresinin bitiminden en az 15 gün önce olmak üzere Ceza ve Tevkifevleri  Genel Müdürlüğü ile Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesinde ilan  edilecek. 
Adaylar sözlü sınava, ilan edilecek başvuru formunu doldurup, öğrenim  belgesi, uzman erbaş olarak çalıştığını gösterir hizmet belgesiyle en son başvuru  günü mesai bitimine kadar sınav birimine veya mahalli cumhuriyet  başsavcılıklarına başvurabilecek. 
Adaylar sadece bir adalet komisyonuna başvurabilecek. Adayın birden  fazla adalet komisyonuna başvurması durumunda tüm başvuruları geçersiz sayılacak.
Başvurusu kabul edilen tüm adaylar boy kilo ölçümüne alınacak.  Başvurusu kabul edilen adayların boy ve kilo ölçme işlemleri sınavı yapacak  adalet komisyonu tarafından yapılarak, sözlü sınava katılmaya hak kazananlar ilan  edilecek. 
Sözlü sınavda başarılı sayılmak için yüz tam puan üzerinden en az  yetmiş puan almak gerekecek. 
Sözlü sınavda başarılı bulunanlar en yüksek puandan başlamak üzere  sözlü sınav puanlarına göre sıralanacak ve ilan edilecek. Bu sıralama sonucunda  ilanda belirtilen pozisyon sayısı kadar asıl ve yeterli sayıda yedek aday  belirlenecek. 30 Haziran 2017'ye kadar boş kalan ya da boşalan pozisyonlara yedek  adaylar arasından yerleştirme yapılabilecek. 
Sınavı yapacak adalet komisyonları, sınava başvuru, başvuru formu,  merkezi kura ve sınava ilişkin diğer hususlar, sınav ilanı ile belirlenecek.

06 Ara 2016 - 10:11 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber