Erdoğan'dan seçim sonrası ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YTB’nin düzenlediği Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet törenine katıldı

Mezuniyet töreninde konuşan Ugandalı öğrenci Erdoğan çiftini duydulandırdı. Mehmet Akif Ersoy'un şiirini okuyunca Emine Erdoğan gözyaşlarını tutamadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Saygıdeğer misafirler hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bu yıl mezun olacak öğrencileri tebrik ediyorum. Az önce Cemil’e bir nükte yaptım. Dedim ben, Uganda’dan geldiğin gün gibi göreceğim zannediyordum, ama seni farklı gördüm. Kaç kardeşsiniz dedim, yedi kardeşiz dedi. Üç kız, dört erkek. Bu yolu açanlara şükranlarımı bildiriyorum. Ülkede böyle bir hizmeti vermenin az da olsa emeği geçen bir hadimi olmanın da mefahirini yaşıyoruz. Bundan dolayı da ayrıca mutluyuz.

Zira öyle bir ecdadın torunlarıyız. Ve bu mirası bu şekilde yüklendik, inşallah bu şekilde devam ettireceğiz. Halen eğitimlerini sürdüren 70 bin uluslararası öğrenciyle birlikte düşündüğümüzde, Türkiye’nin bu alanda güçlenen bir marka haline geldiğini görüyoruz. Az önce daha fazla öğrenci alamayız diyen Kudret Bey'in görüşlerine katılmıyorum Eğittikçe öğrettikçe bunun bereketi daha da artar.

Gerek mezunlara gerek öğrencilere şunu samimiyetle söylüyorum biz Türkiye olarak sizleri asla unutmayacağız sizler de unutmayın.

Nerede bir mazlum varsa onlara el uzatıyoruz. Biz ülke ve millet olarak hiçbir zaman derisinin rengine, konuştuğu dile göre ayırt etmedik, etmeyiz. Çünkü biz yaradanı sever yaradandan ötürü.

Ülkemizde yabancı öğrenci sayısı 70 bine ulaştı.

Sömürgecliki ve kölelik şekil değiştirerek maalesef halen sürüyor

Bakın sınırımızda Arapları ve Türkmenleri uçakları vuran Batı, onların yerine PYD ve PKK'yı yerleştiriyor. Bunu biz nasıl kabul edebiliriz? Biz onlara kucak açtık. Ama batıyı görüyorsunuz onların Ege'de Akdeniz'de boğulmalarına göz yumuyorlar. Yardıma ihtiyacı olan herkese el uzatmayı sürdüreceğiz. Ayağımız bu ülkeye sabitleyip tüm dünyayı gezmeye devam edeceğiz. Türkiye 12 yılda alt yapıdan demokrasiye çok büyük kazanımlar elde etti bunları korumalıyız. Anayasal ve yasal süreç içinde herkes egosunu kenara koyulmalı ve hükümet kurulmalı bu süreç devam etmelidir.  Hiç  kimse ben deme hükmüne sahip değil. Sayın Baykal'la görüştüm, süreci değerlendirdim. Üzerime düşen neyse onu yapacağımı söyledim. Devlette devamlılık esastır. Yapılan yatırımlar var devam etmeli. Herkes milletin kararlarına saygı duymak zorundadır. Bu sonuçları tüm siyasi partiler doğru okumalıdır. Türkiye seçim gününden sonra başka bir tabloyla karşı karşıya kaldı. Tüm partileri ülkenin geleceğini düşünmeleri için çağrıda bulunuyorum. Umutlarını Türkiye'nin krize girmesine bağlayanlar hayal kırıklığına uğrayacak. Batı'nın bana şahsıma karşı olan tavrını yanlış buluıyorum. Bu tahammülsüzlük bir şeyi gösteriyor ki demek ki doğru yoldayım. Onlar övgü yağdırsalardı o zaman kendimden şüphe ederdim. Burada mezun olan öğrencileri bir kez daha tebrik ediyorum. Türkiye'nin kapısı her zaman kendilerine açıktır. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum

11 Haz 2015 - 13:30 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber