Erdoğan ve Putin'in konu başlıkları belli oldu

9 Ağustos'ta St. Petersburg'da biraraya gelecek Rusya Devlet Başkanı Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hangi konularda konuşacakları açıklandı

SPUTNİK Türkiye'nin haberine göre Moskova ile Ankara arasındaki uçak krizinin ardından 9 Ağustos'ta St. Petersburg'da ilk kez yüzyüze görüşecek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hangi konu başlıklarını ele alacağı Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov tarafından açıklandı.
Peskov, "Görüşmede nelerin ele alınacağını tahmin etmek kolay. Rus uçağıyla ilgili yaşanan trajediden önce Rusya ve Türkiye'yi ileri partnerlik ilişkileri birleştiriyordu. İki ülke arasında hem ekonomik ve ticari hem de yatırım işbirliğinde çalışmalar ile çok yoğun bir politik diyalog yürütülüyordu" dedi.
"Bu nedenle görüşmede elbette, ilişkilerin nasıl, ne hızla ve hangi aşamalarla restore edileceği konusunda ciddi bir görüş alışverişi yapılacak. Bunun dışında ekonomik faaliyetlerle ilgili meseleler de var" ifadelerini kullanan Peskov, "Ayrıca liderlerin, Suriye dahil bölgesel problemler konusunda ayrıntılı bir görüş alışverişi yapacağını da söyleyebiliriz" diye ekledi.

04 Ağu 2016 - 17:09 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber