Erdoğan-Obama görüşmesi sona erdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama, Paris'te bir araya geldi. Görüşme sonrası iki lider açıklamalarda bulundu

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack  Obama bir araya geldi.

 21. BM İklim Değişikliği Taraflar Konferansı için Paris'te bulunan  Erdoğan, temaslarının ikinci gününde ikili görüşmelerine devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Obama ile görüşeceği, ABD'nin Paris'teki OECD  Daimi Temsilciliği'ne TSİ 10.30'da geldi.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama'nın görüşmesi sona erdi. ABD'nin Paris'teki OECD Daimi Temsilciliğinde yapılan basına kapalı görüşme, yaklaşık bir saat sürdü.  Görüşmeye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanlığı Dışişleri Başdanışmanı Ahmet Yıldız da katıldı.

 Erdoğan ve Obama'nın, basına kapalı görüşmenin ardından açıklamada bulundular.

"Meşru müdafaa hakkını destekliyoruz" 

Görüşmenin ardından açıklama yapan Barack Obama şu sözleri söyledi:   

-Putin'e de söyledim, Türkiye haklı. Gerilimi düşürmemiz lazım.  

- Türkiye'nin kendini savunma hakkını destekliyoruz.

- Türkiye ile Rusya'nın düşürülen Rus savaş uçağının ardından nasıl beraber çalışabileceğini görüştük.  

-Gerginliklerin azaltılmasını diplomatik yollarla sorunların çözülmesini konuştuk.

-DAEŞ'in püskürtülmesi önemli hedefimiz.  

Erdoğan'ın açıklamaları 

Suriye'de verilen mücadelelenin detayları üzerinde durduk.

Bayırbucak DAEŞ'in değil tam tersine soydaşlarımızın, akrabalarımızın olduğu bölgedir. Buranın sürekli bombalanması dünya barışı adına üzücü gelişmelerdir 

Rusya ile tansiyonu düşürmek istiyoruz.  

Derdimiz buradan  zararla çıkmak değil, tam aksine bunu barışa dönüştürmek suretiyle bölgenin  barışına katkıda bulunmaktır

Türkiye Rusya arasındaki gelişmelerin değerlendirmesini yaptık. Buradaki  derdimiz, bu işin diplomatik başlıklar, söylem içerisinde nasıl neticeye  kavuşturulmasıdır. Zira bölgedeki gerilimler, bizleri de üzmektedir.

01 Ara 2015 - 13:03 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber