Erdoğan o çağrısını yineledi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dövizdeki yükseliş üzerine TL çağrısını tekrarlayarak, "Tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Yastık altında dövizi olan kardeşlerim, doları, Eurosu olanlar; bu paraları altına ve Türk lirasına yatırın. Milliyiz biz, yerliyiz biz, bizim Türk liramız bereketlidir" dedi

CUMHURBAŞKANLIĞI Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi açılış törenine  katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törenin ardından Valiliğe geçti. Kayseri Valisi Süleyman Kamçı tarafından karşılanan Erdoğan'ın basına  kapalı ziyareti, yaklaşık yarım saat sürdü. Daha sonra ise Kayseri'de düzenlen toplu açılış törenine geçti. Erdoğan burada toplannan binlerce kişiye seslendi.  
"14 yıl önce Abdullah Gül ile yola çıktığımızda ilk mitingimizi burada yaptık' diyen Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle: Toplam yatırım bedeli 587 milyon lira olan hizmetin Kayserimize hayırlı olmasını diliyorum. Bugün 11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül kardeşimizin adına bir müze ve kütüphane açılışı yaptık. Tek tek şu açılış töreninde nelerin olduğunu sayacak değilim. Eskiler 'Önce yol arkadaşınızı, sonra da onu seçince yola çıkacaksınız' derdi. Yıllarca beraber yürüdük bu yolda. Yola çıktığımızda ilk mitingimizi de burada yapmıştık. 14 yıl önce burada yola çıktık. Biz Rabbimiz'den başka kimsenin huzurunda eğilmedik, eğilmeyiz. Rabbimizin huzurunda rükuda eğildik, hiçbir beşeri güç bizi eğmedi. Çok engelle karşılaştık, hepsini aştık.
15 Temmuz'da bunlar ne yaptılar biliyorsunuz. Asker kılığına bürünmüş bu FETÖ'cü teröristler bizi esir alacaklarını sandılar. Bilmiyorlardı ki, hesapların üzerinde bir hesap var o da Rabbimin hesabıydı. Onlar bunu düşünmedi. Milletim o hesabı bozdu. Bu millet o münafıklar sürüsüne bu toprakları dar etti. Biz şuna inanmıştık; tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet.  
Biz rabbimizin huzurunda eğiliz. Başka kimsenin değil. Onlar Rabbimizin hesabını düşünemediler. İşte Millet o hesabı bozdu. F 16'lari helikopterler, tanklar, toplar, silahlar ne oldu? "Arkadaş yurduma alçakları uğratma sakın" İşte uğratmadık. İşte uğratmadınız. Benim milletim bunun gereğini yaptı.Bu ülkede paçavraları bu milletin, bu bayrağın karşısına çıkaranlar başarılı olamazlar. Tek devlet, tek bayrak, tek vatan diye boşuna mı söylüyoruz biz. Bu topraklar tarla değil vatan vatan!  
ŞEHİTLERİMİZİN HAKKINI ALACAĞIZ  
Öyle paralel devlete filan izin vermeyiz. Neymiş Pensilvanya... Hadi gel! Siz kaçacaksınız biz kovalacağız. Onun kuyruğuna takılanlar neden kaçıyorsunuz. Şehitlerimizin gazilerimizin hakkını alacağız. Bunu bilesiniz.  
İDAM TARTIŞMALARI  
Bu şehitlerin varisleri idam istiyorsa, bununla ilgili devletin af yetkisi yoktur. Bu işin yolu parlamento. Sayın Başbakan burada, grup belli. Muhalefet de ortada. Parlamentodan böyle bir karar çıktığı anda bana geldiğinde bu kararı onaylarım. Beni ne  Hans'ın ne deği ilgilendirmez. Beni bu millet ilgilendirir. Bekara karı boşamak kolay. Biz gözü yaşlı anaları dinledik. Babaları dinledik. Öyle kolay mı? 
 TL ÇAĞRISINA YİNELEDİ   
Şim ben bu safhada tankla tüfekle bizi yıkamayanlar ekonomik darbeyle nasıl yıkarız, bu yola girdiler.Tüm Türkiye'ye sesleniyor. Yastık altında dövizi olanlar, bu paraları altın ve Türk Lirası'na yatırın. Karşılıksız para basıyorlar, biz karşılıksız para basmıyoruz. Bu arada biz Rusya Çin İran ile alışverişleri yerli para ile yapmak için görüşme yaptık. Başbakan yarın akşam, İnşaallah, Rusya'ya gidiyor. Bunları konuşacak. Merkez Bankaları'na talimatı verdik. Bu oyunların karşısında kendi oyunumuzu oynacağız.

04 Ara 2016 - 16:18 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber