Erdoğan düğmeye basacak! 48 saat içinde...

Dün Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Işık ve Genelkurmay Başkanı Akar’la bir araya geldi. Masada Rakka vardı. Operasyonunun planlarının 48 saatte hazır olması bekleniyor

IRAK ve Suriye'de son 48 saatte meydana gelen gelişmeler üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile İstanbul'daki Beylerbeyi Sarayı'nda bir araya geldi. Pentagon'un önümüzdeki 48 saat içinde Rakkaoperasyonunun tüm detaylarının Ankara'ya iletmesine saatler kala Ankara-İstanbul-Erbil hattında askeri, siyasi ve diplomasi trafiği hız kazandı.
ABD, RAKKA PLANINI TAMAMLADI
Yeni Şafak'tan Çetiner Çetin'in haberine göre; 42 günden buyana Washington - Ankara hattında devam eden görüşme trafiğinde sona gelindi. Pentagon'un önümüzdeki 48 saat içinde Rakka operasyonun planlarını Ankara'ya sunacağı belirtildi. Ankara-Washington hattında süren diplomatik görüşmelerde, Akçakele-Telabyad hattının ağırlık kazandığı öğrenilirken, 4 bin TSK mensubu ve 6 bin ÖSO mensubunun operasyon sürecine dahil olması bekleniyor.
BİR KIRILMA HATTI DA IRAK
Bölgedeki hareketlilik son 48 saatte Suriye ile sınırlı kalmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım ile görüşen Irak Kürdistan Bölgesel Yönetim başkanı Barzani, Irak'taki mevcut hareketliliğin giderek içinden çıkılmaz bir hal aldığı ve PKK'nın bölgedeki şartları zorladığını ilettiği belirtilirken, Musul operasyonunda son yaklaşıldığını ileten Barzani'nin bölgedeki şartların bir kez daha gözden geçirilmesi konusunda Ankara'ya mesaj verdiği öğrenildi.

Işık ve Akar'la Beylerbeyi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savuma Bakanı Fikri Işık ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile görüştü. İstanbul'daki Beylerbeyi Sarayı'ndaki görüşmede Suriye ve Irak'taki siyasi ve askeri hareketlilik ele alındı. Erbil - Bağdat ve Musul'daki gelişmelerin tüm boyutlarının ele alındığı ifade edilen görüşmede, Suriye'deki son süreçte yaşananlar ve Rakka-Münbiç operasyonun olası beklentilerinin masaya yatırıldığı kaydedildi.

28 Şub 2017 - 08:17 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber