Erdoğan'dan Alanya'ya il sinyali mi?

AKP Genel Başkanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, il olmak için sırada bekleyen ilçelere 'Sabredin" dedi

Haber:Alper KUTAY

CUMHURBAŞKANI ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu'na katıldı. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, yönetim kurulu üyeleri ile birçok TOBB üyesinin katıldığı toplantı sırasında Cizre grubu içerisinde bulunan bir vatandaşın elinde tuttuğu “Cizre il olmak istiyor” dövizi karşısında Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Güzel kardeşim, kalkınmak için önce şehircilikten başlayacağız. Şehircilik benim işim. Kalkınmak için önce şehircilik gelir. Biraz sabredin, zamanı gelince her şey olacak. Ayrıca Cizre dururken Şırnak’ı nasıl il yapmışlar, ona da çok şaşırıyorum” dedi.
ÇAVUŞOĞLU DA SÖYLEMİŞTİ
Erdoğan'ın bu konuşması, "Aralarında Alanya'nın da bulunduğu il olmayı bekleyen 38 ilçeye il olma sinyali verdi" şeklinde yorumlandı. Bilindiği gibi, Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Alanya ziyaretlerinde il konusu gündeme geldiğinde, "Hükümetin gündeminde hiçbir ilçeyi il yapmak yok ama bir gün bu konu gündeme geldiğinde emin olun, Alanya ilk sırada yer alacaktır" demişti. Alanya ile birlikte Çorlu, Şebinkarahisar, Beypazarı, Manavgat, Şereflikoçhisar, Bandırma, Anamur, Akhisar, Develi, Elbistan, Edremit, Turhal, Zile, Niksar, Polatlı, Zonguldak Ereğli, Erciş, Gebze, Erbaa, İnegöl, Ergani, İskenderun, Konya Ereğli, Midyat, Fethiye, Malazgirt, Nazilli, Siverek, Lüleburgaz, Tarsus, Kahta, Kozan, Suşehri, Sungurlu, Yüksekova ve Cizre ilçeleri de il olmayı bekliyor.

24 May 2017 - 17:49 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber