Eğitim Sen yeni yönetimini seçti

EĞİTİM ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Alanya Temsilciliği önceki gün dördüncü olağan genel kurulunu gerçekleştirdi.

- Erkan UYSAL
 Olağan kurulda konuşan Eğitim Sen Alanya Temsilciliği Başkanı Kemal Göl, Türkiye'nin ve Eğitim Sen'in ciddi bir süreçten geçtiğini söyledi. Meydanlarda katillerin kahraman gibi karşılanarak halaylar çekildiğini belirten Göl, Türkiye'deki aydın ve emekçi kesimin baskı altında olduğunu aktardı. Bu aydınların gideceği bir başka ülke olmadığını da sözlerine ekleyen Göl, Türkiye'ye karşı Atlantik ötesi tehditlerin olduğunu açıkladı. Göl, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) kendisini Büyük Ortadoğu Projesi'nde (BOP) eşbaşkan olarak gördüğünü kaydetti. Göl, iktidarın öncelikle kendisine hedef olarak emekçi kesimini seçtiğini ileri sürerek, bu uygulamaya karşı çıkmak için Eğitim Sen'e ciddi görevler düştüğünü anlattı. Türkiye'nin ciddi sıkıntılardan geçtiğini tekrar hatırlatan Göl, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Eğitim Sen'in ciddi baskı altında olduğunu dile getirdi. Göl, "KESK ve Eğitim Sen'in eski günlerine geri getirmek, emekçilerin tek sesi haline getirmek bize düşüyor. Eğitim Sen Alanya Temsilciliği olarak biz bu ülkenin bağımsızlıkçı, aydınlıkçı, özgürlükçü tavrından yana olarak tüm etkinlik ve eylem kararlarını yerine getirmeye çalıştık. Eğitim Sen Alanya Temsilciliği olarak başarı size aittir. Başarısızlık ise, yönetim kuruluna aittir. Hepimize zor ve önemli görevler düşüyor" dedi. Göl'ün ardından Eğitim Sen Alanya Şube Başkanlığı adına konuşan Nurettin Sönmez, Eğitim Sen'in bir emek mücadelesinin devamı olduğunu belirterek, bu sendikanın bundan önceki mücadeleyi de kendi omuzlarında taşımaya devam ettiğini aktardı. Sönmez, Eğitim Sen'in sınıf mücadelesi perspektifi üzerinden hareket ettiğini söyleyerek, demokratik, laik, bilimsel eğitim anlayışının tek savunucusu olduklarını ifade etti. Sönmez, "Eğitim emekçileri hiçbir zaman yılmamıştır. AKP'nin uyguladığı diktatörce çabalar son sekiz yılda kendini iyice göstermiştir. AKP bu uygulamalarına hız katmıştır. Bunları var olan baskılarla üniversitedeki öğrencilere yapılan saldırılarla, uyduruk örgütler icat edilerek insanların yargılanmalarıyla ve birçok antidemokratik uygulamalarla görüyoruz. AKP ülkemizde yeni liberal politikaların bir numaralı savunucusu oldu. AKP, bu politikalarla kamunun tasfiyesi, güvencesiz çalıştırma, kamu alanındaki çalışanların sözleşmeli duruma geçirilmesi gibi adımlar atmıştır. Torba Yasa ile iktidar buna nokta koyacak" dedi. Göl'ün tekrar aday olmadığı seçimde oy verme işlemi saat 14.00'da başladı. Toplam dört sandığın bulunduğu seçimde 227 kişi oy kullandı.  Saat 17.00'de son bulan oy verme işleminden sonra sayımlara geçildi. Yapılan seçim sonrasında Eğitim Sen Alanya Şubusi Yönetim Kurulu'na Ali Koca, Hüseyin Erdem, Devrim Gedik, Salih Vural ve Firuzan Ayvardı Akar seçilirken, 66 delege de listeye girdi.

#

24 Oca 2011 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber