'Edebiyat Günleri' Alanya'da sürdü

Büyükşehir Belediyesi'nin Alanya ve Gazipaşa'da düzenlediği Kaleiçi Edebiyat Günleri Konferans Dizisi'nde Şair, Ressam ve Yazar Recep Garip, gençlere 'Şiir ve Medeniyet' konulu sunum yaptı

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nın' geçen yıl başlattığı 'Kaleiçi Edebiyat Günleri' devam ediyor. Şair, Ressam ve Yazar Recep Garip'in konuşmacı olarak katıldığı konferans, Alanya ve Gazipaşa'da gerçekleştirildi. Alanya Oba Nazmi Yılmaz Anadolu Lisesi ve Gazipaşa Av. Kemal Akça Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen konferansa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
ŞİİRİ ANLATTI 
Şiir hakkında bilgiler veren Recep Garip, edebiyat içerisinde yer alan bu özel sanat dalının değerine ve özelliklerine değindi. Garip şunları kaydetti: "Şiir, arınmış ve arındırılmış sözcükler bütünüdür. Fazlalıkları atılmış, göze, kulağa ve gönle hoş gelen terennümleri fısıldar. Bu fısıldayış, saatin tik takları gibi uyumlu, örgülü, paslanmamış anlamları da taşır. Şiir, insanın duygu ve düşüncelerini kısa ve öz bir şekilde ifade etme sanatıdır." Garip, konferansta özellikle Türk edebiyatına ölümsüz eserler bırakan Yunus Emre, Dadaloğlu, Karacaoğlan gibi halk ozanlarının yanı sıra Nazım Hikmet, Necip Fazıl, Sezai Karakoç gibi şairlerin mısralarından örnekler verdi.

21 Şub 2017 - 21:47 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber