Ebru Tireli'ye saldıran, babasının çalışanı çıktı

Manisa Turgutlu'da 4 aylık hamile Ebru Tireli’ye parkta spor yaparken saldırdığı ileri sürülen şüpheli Mehmet T.’ye polis, kullandığı aracın plakasından ulaştı ve gözaltına aldı

HEM görgü tanıklarının hem de saldırıya uğrayan Ebru Tireli’nin teşhis ettiği; Mehmet T.’nin tarım ilaçları satan babasının işyerinde çalıştığı, evli olduğu ve 6 ay önce de yine bir kadına saldırdığı iddia edildi.
Turgutlu'nun Ergenekon Mahallesi'nde geçen çarşamba günü meydana gelen olayda, 4 aylık hamile olan 32 yaşındaki Ebru Tireli, akşam saatlerinde evinin yakınındaki Osman Gazi Parkı'na spor yapmaya gitti. Bu sırada, kırmızı renkli bir otomobilden inen bir erkek, yanına gelip "Bir daha burada yürüyüp, spor yapmayacaksın" diye bağırdı, ayağından çıkardığı ayakkabısıyla genç kadının suratına vurdu.
YERE DÜŞEN KADINI TEKMELEDİ
Saldırgan, dengesini yitirince düşerek başını kaldırıma çarpan Ebru Tireli'ye yerdeyken tekme atıp vurmayı sürdürdü. Korkup, gözyaşları döken hamile olduğunu söyleyen Ebru Tireli'nin çığlık atması üzerine saldırgan kaçtı.
Saldırının ardından Ebru Tireli yaşadığı dehşeti anlatırken, "Hamileyim, ne olur vurma diyerek yalvardım. Ne olduğunu anlamadım. Gözü dönmüş bir şekilde vurmaya devam etti. Yere düştüm, başımı kaldırıma vurdum, bu kez üzerime çıkıp, yüzüme vurmaya devam başladı. Hem küfür ediyor hem de vuruyordu. Bir an bebeğimi kaybettiğimi düşündüm. Sonra birden beni bırakıp kaçtı" dedi.
ÖZEL EKİP YAKALADI
Turgutlu'da hamile Ebru Tireli'ye yapılan saldırı, kamuoyunda büyük tepkiyle karşılanırken, Manisa Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç'in talimatıyla saldırganın yakalanması için 'özel ekip' görevlendirildi.
Görgü tanıklarının verdiği bilgileri tüm detaylarıyla değerlendiren polis saldırganın eşkalini ve kullandığı aracın plakasını belirledi. Tire ilçe merkezinde babasına ait tarım ilaçları satılan işyerinde çalışan Mehmet T., olayın faili olduğu iddiasıyla dün akşam saatlerinde yakalandı. Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Mehmet T. ilk ifadesinde suçlamaları kabul etmedi, olay anında başka yerde bulunduğunu anlattı.
Buna karşın araç plakasından ulaşılan Mehmet T.'yi hem görgü tanıkları hem de saldırıya uğrayan Ebru Tireli teşhis etti. Emniyetteki işlemleri süren Mehmet T., sorgusunun tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek.
DAHA ÖNCE DE SALDIRDI İDDİASI
Mehmet T.'nin gözaltına alınmasından sonra, oturduğu mahalle sakinleri onun hakkında açıklamalarda bulundu. Mahalle sakinleri, Mehmet T.'nin yaklaşık 6 ay önce yine aynı bölgede yürüyen bir kadına "Burada ne işin var. Çabuk evine git" diye bağırdığının konuşulduğunu, ancak bununla ilgili yasal işlem yapılıp yapılmadığını bilmediklerini söyledi.
Polisin yaptığı ilk araştırmalarına göre, Mehmet T.'nin psikolojik olarak bir sorununun bulunmadığı, herhangi bir tedavi de görmediği de belirlendi.
SALDIRI, BURUK SEVİNÇ YAŞATTI
Bu arada saldırıdan hemen sonra şoka giren Ebru Tireli'nin karnına aldığı darbelerden dolayı bebeğinin sağlık durumu da kontrol edildi. Doktorların yaptığı kontroller sırasında Tireli'nin karnındaki bebeğin cinsiyetinin kız olduğu ortaya çıktı. Doktorlar müjdeyi de kontrole geldiğinde Ebru ve Akın Tireli çiftine verdi.
İlçede tornacı olarak çalışan Akın Tireli, eşi Ebru'nun psikolojik olarak yaşananlardan çok etkilendiğini belirterek, şunları söyledi: "Eşimin psikolojisi çok bozuldu. Buralardan bir hafta uzaklaşıp ortamdan kurtulması lazım. Bunu yapacağız. Çok büyük yükün altına girdi. Sadece kendi yaşadığı olay değil, olayın bu kadara büyüyeceğini düşünmedi. Sanık yakalandıktan sonra en ağır cezaya çarptırılması için takipçisi olacağız. İstediğim sanığın en ağır cezaya çarptırılması. Eşimin yaşadığı Türkiye'de son olsun ve sanık en ağır cezaya çarptırılsın. Neden yapmış onun bilinmesi lazım. Psikolojik sorunları mı var, uyuşturucu mu kullandı. Bunun bulunmasını istiyorum." dedi

09 Ara 2016 - 14:33 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber