Ebru ile rahatlıyorlar

MANDALİNA Ebru Sanat Atölyesi'nde 5-7 yaş arasındaki öğrencilere ebru dersi veriliyor.

Erkan UYSAL
Atölyede gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi veren Mandalina Ebru Sanat Atölyesi, Ebru Eğitmeni Edip Asan, ebruyu Alanya'da tanıtmayı ve sevdirmeyi hedeflediklerini belirtti. Asan, "Üç ayrı grupta derslerimiz devam ediyor. Birinci grubumuz büyük yaş grubu, ev hanımları ve çalışan erkek ve kadınlara yönelik. İkinci grubumuzda, Alanya'da yaşayan yerleşik yabancılarımız var. Üçüncü grubumuzda ise, 5-7 yaş arasındaki çocuklarımızdan oluşuyor. Önümüzdeki günlerde otistik kişilere yönelik bir grup daha oluşturmayı düşünüyoruz. Ebru dersi ile öğrenciler rahatlıyor ve sakinleşiyor. Suyun rahatlatıcı bir özelliği var. Su, boya ile birleşerek ortaya çıkan desenler, insanlara keyif ve mutluluk veriyor. Minik öğrencilerin hayal gücü gelişiyor. Hiperaktif derecesinde olan öğrenciler daha da sakinleşiyor. Yapılan her desen bir defaya mahsus oluyor. Bu durum bu sanatı güzelleştirip, değerli kılıyor. Büyük yaş grupları öğrencilerine göre, minikler desen yapmada daha cesurlar. Miniklerimizin cesaretleri müthiş derecede fazla. Bu sanatı yapmak için çok hevesliler. Yaptıkları desenlerde hiçbir kaygıları ve şüpheleri olmuyor. Mandalina Sanat Atölyesi olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Atölyemizdeki eserleri nisan-mayıs aylarında sergileyeceğiz" dedi.

#

07 Oca 2013 - 01:48 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber