Duranlara gözaltı devam ediyor

Gezi Parkı'na bakan meydanda bir grup, dönüşümlü olarak beklerken, Anıt önünde de bir kişi kitap okuyarak, bir diğeri de durarak eylem yaptı

Gezi Parkı'na bakan meydanda bir grup, dönüşümlü olarak beklerken, Anıt önünde de bir kişi kitap okuyarak, bir diğeri de durarak eylem yaptı. Polisin Gezi Parkı'na müdahalesini protesto eden etmek için Taksim Meydanı'nda dün akşam yaklaşık 8 saat boyunca hareket etmeden ve konuşmadan bekleyen Erdem Gündüz'ün ardından bu sabah da Meydan'da ve Cumhuriyet Anıtı önünde beklemeye devam edildi.

Gezi Parkı'na bakan meydanda bir grup, dönüşümlü olarak beklerken, Anıt önünde de bir kişi kitap okuyarak, bir diğeri de durarak eylem yaptı. Ancak, polis bir süre sonra meydanda duran 5 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar, Gezi Parkı'nda bekleyen çevikkuvvet otobüsüne götürülürken çevredekiler polise durmanın bir suç olmadığını söyleyerek, tepki gösterdi. Polis, duranların gözaltına alınmasına tepki göstererek, Gezi Parkı merdivenlerine çıkan bir kadını diğerlerinin yanına götürdü.

BİR ŞEYE İHTİYACIM YOK ÖZGÜRLÜKTEN BAŞKA

Anıt önünde "Okumak yasaklanamaz ki.. Rahatsız etmeyin bayım, okuyorum lütfen" yazılı bir kağıt açarak, kitap okuyan kadın bekleyenler ise, gece saat 03.00'dan beri kitap okuduğunu söyleyerek, dayanabildiği yere kadar oturup, kitap okumaya devam edeceğini belirtti. Genç kadına destek için yiyecek ve içecek getiren bir vatandaş da "Yanındayız" dedi. Çevredekilerin desteği üzerine genç kadın da bir kağıda, "İlginiz için teşekkür ederim. Bir şeye ihtiyacım yok özgürlükten başka" yazdı.
Polisin Gezi Parkı'na müdahalesini protesto eden etmek için Taksim Meydanı'nda dün akşam yaklaşık 8 saat boyunca hareket etmeden ve konuşmadan bekleyen Erdem Gündüz'ün ardından bu sabah da Meydan'da ve Cumhuriyet Anıtı önünde beklemeye devam edildi.
 
 İÇİŞLERİ Bakanı Muammer Güler, “Duran adam” protestosuyla ilgili “Bu gösteri, kamu düzenini bozmadıktan, genel hayatı etkilemedikten sonra bizim müdahalemiz olmaz” dedi. Ancak aynı dakikalarda polis Taksim Meydanı'nda 5 kişiyi gözaltına aldı. Hatta emniyet güçleri Duranların gözaltına alınmasına tepki göstererek, Gezi Parkı merdivenlerine çıkan bir kadını da diğerlerinin yanına götürdü.
TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Güler, devam eden eylemler, operasyonlar ve hazırlığı süren “siber terör” tasarısıyla ilgili şunları söyledi:

DURAN ADAM EYLEMİ

“Bu gösteri kamu düzenini bozmadıktan, genel hayatı etkilemedikten sonra zaten bizim bütün gösterilere bir müdahalemiz yok. Bir şiddet eylemine dönüşmeyecek, genel hayatı bozmayacak, başkalarının özgürlüklerini kısıtlamayacak olursa, herkesin böyle bir hakkı var. Trafiği etkilemeyecek. ‘Sabahtan akşama kadar Kızılay’da ben gösteri hakkımı kullanacağım’, böyle bir hak var mı? Böyle bir yetkiyi kimse düşünebilir mi? Hepsi kamu düzeniyle ilgili konular.

18 Haz 2013 - 14:37 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber