Dışişleri Bakanlığından Solingen katliamı açıklaması

Dışişleri Bakanlığından, 29 Mayıs 1993 tarihinde yaşanan Solingen katliamına ilişkin yapılan açıklamada, “Bu tür eylemlerin sıkça meydana geldiği ülkelerde başta siyasetçiler olmak üzere, kamuoyuna mal olmuş şahsiyetleri ve medya temsilcilerini toplumları ayrıştırıcı ifade ve tutumlar yerine, birleştirici söylem benimsemeye davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı

DIŞİŞLERİ Bakanlığı’ndan, 29 Mayıs 1993 tarihinde Almanya’nın Solingen şehrinde yaşanan Solingen katliamına ilişkin yapılan açıklama şöyle: “29 Mayıs 1993 tarihinde, yabancı düşmanı/ırkçı bir Alman grup, Almanya’nın Solingen şehrinde beş Türk vatandaşını evlerini yakarak katletmişti. Saldırının üzerinden 24 yıl geçmesine rağmen katliamın Türk halkında yarattığı acı hala tazedir. Vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Son dönemde, özellikle Batı Avrupa’da ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığının arttığını üzülerek müşahede ediyoruz. Solingen katliamı benzeri elim hadiselerin bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. Bu kapsamda, bu tür eylemlerin sıkça meydana geldiği ülkelerde başta siyasetçiler olmak üzere, kamuoyuna mal olmuş şahsiyetleri ve medya temsilcilerini toplumları ayrıştırıcı ifade ve tutumlar yerine, birleştirici söylem benimsemeye davet ediyoruz.”

29 May 2017 - 10:55 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber