“Dışarıdan Bakanlık olabilir“

Başbakan Davutoğlu, başta Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere AKP’deki tecrübeli isimlerin seçime katılmamasının eksiklik olup olmadığı sorusuna, “Yine yanımızda olacaklar. Dışarıdan Bakanlık ihtimal dışı değil ama yeni siyasete girenlerin de önünü açmak lazım” dedi

BAŞBAKAN

Ahmet Davutoğlu, NTV'de canlı yayına katılarak önemli açıklamalar yaptı. İşte, Davutoğlu’nun açıklamalarından konuya ilişkin satırbaşları: “Bülent Arınç, Cemil Çiçek, Mevlüt Çavuşoğlu, Ali Babacan gibi çok tecrübeli arkadaşlarımız aktif siyasetten çıkacaklar ama bir kere yanımızdan ayrılmıyorlar, koltuklar esas ise koltuklar yan yana durur. Ama kişiler esas ise her yerde birlikte olur. ‘Üç Dönem’ kuralına takılanlar için dışarıdan Bakanlık ihtimal dışı değil ama yeni siyasete girenlerin de önünü açmak lazım. Bu makamlara bağlı kurulmuş ilişkiler değil ki. Ne ayrılırız, ne kendimi yalnız hissederim. 3 Dönem’le ilgili ne senaryolar çizildi, ‘Küsülecek, 8 Nisan’da AKP’de kıyamet kopacak’ diye manşet atanlar oldu. Kıyamet koptu mu, ayrılma oldu mu, istifa oldu mu? Arkadaşlarımızın hepsi de birer ahlak abidesi olarak Türk siyasetine geçtiler.”

11 Nis 2015 - 10:58 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber