Dimçayı kurudu

DİM Barajı’nın kapakları bayram tatili ve elektrik santralinin faaliyette olmaması nedeniyle kapatılınca su seviyesi sıfıra indi. Dim Vadisi'nin özellikle alt kısmında kalan tesislerde su tamamıyla kurudu. Piknik alanlarındaki ve tesislerdeki şadırvanlar ise toprak üzerinde kaldı.

Kendilerini Dimçayı’nın serin sularına atmayı planlayan vatandaşlar, küçük su birikintilerinde vakit geçirmeye çalıştı. Her gün boş çardak bulmanın mümkün olmadığı tesislerde çardaklar adeta terk edildi. Bölgede bulunan restoran sahibi Mehmet Şimşek, suyun çekilmesi nedeniyle hayal kırıklığına uğrayan vatandaşların geri döndüklerini söyledi. Yetkililerden yardım isteyen Şimşek, "Kullandığımız su ve suya kurdukları her şadırvan için ecrimisil ödüyoruz. Kullanamadığımız suyun ücreti isteniyor. Bu tablo ile bu paraları nasıl ödeyeceğiz" diye isyan etti.

#

22 Ağu 2012 - 00:39 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber