Dikenli incir için çalışma başlatıldı

ALANYA'DA evlerde ve bahçelerde süs bitkisi olarak kullanılan dikenli incirinin üretimi ve ekonomiye kazandırılması için çalışma başlatıldı.

Dikenli incir, Antalya ve Adana'da 1999 yılından beri Toros Dağları'nda daha çok üretiliyor. Adana'da dikenli incir yaprağını kaynatarak elde edilen nemlendirici ve cilt bakım ürünlerinin, diğerlerine oranla cildi daha uzun süre kurumadan koruduğu ifade ediliyor. Antalya'da da bir firmanın marketler zincirine satış yaptığını belirten ve dikenli incirin bölgede çok üretildiğine dikkat çeken Toslak-Hacıkerimler-Yeniköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Özen, dikenli incir üzerinde yeni bir proje geliştirip üretimini ticari anlamda geliştireceklerini söyledi.

#

22 Ağu 2012 - 00:39 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber