Diğer 10 kişi kim

Mahmutseydililer, ‘ÖHEP Koleji’nde 24 (yüzde 10) kişilik gariban öğrenciler için ayrılmış burs kontenjanımız varken neden sadece 14 kişi bu kontenjandan faydalanabiliyor’ sorusunu sordu

ÖNCEKİ gün Alanya Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısına katılarak, Cikcilli beldesinde devam edilen Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi'ne ve vakfın taşınmazlarına yönelik "Biz vakfın arsalarını satıp pavyonda mı yiyeceğiz? Vakfın mallarından elde edilen gelirin yüzde 75’ini bugüne dek hep vakfa ve Mahmutseydili çocuklara harcadık. Vakıf yaşadığı sürece de bu böyle olmaya devam edecektir” diyen Kaymakam Hulusi Doğan'a ve AHEP kararlarında etkin rol aldığı öne sürülen Alanya Belediye başkanı Hasan Sipahioğlu'na Mahmutseydililerden yanıt geldi. Doğan'ın konuşmasının devamında, Özel Hamdullah Emin Paşa (ÖHEP) Koleji'nde her yıl 25-30 Mahmutseydili öğrencinin ücretsiz eğitim gördüğünü, bazı zengin Mahmutseydililerin de sadece Mahmutseydili olduğu için bu haktan yararlandığını, hatta son model Audi ciplerle çocuklarını okula bırakan ailelerin olduğunu dile getirmesinin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Mahmutseydililer cevap haklarını kullanmak için Yeni Alanya'yı ziyaret ettiler. İDDİALARI SIRALADILAR Hamdullah Emin Paşa ve Haremi Hatice Tahire Hanım Vakfı'na Ait Taşınmaz Yönetmeliği ve Paşa'nın vasiyetnamesinin Osmanlıca'dan Türkçe diline onaylı tercümesine istinaden vakfın yanlış yönetildiğini vurgulayan Mahmutseydili Şükrü Çetin ve Kemal Yiğit, çarpıcı iddialarda bulundular. İşte iddialar:
1- Kaymakamımız, Audi cipi olan velinin de burs kontenjanından çocuğunu okula kayıt yaptırdığını söyledi. Bu durumda mütevelli heyetinde bulunan Kaymakam Hulusi Doğan ve Belediye Başkanı kayıt konularında titiz davranmamakla suç işlemiş oluyorlar.
2- Paşa'nın vasiyetinde vakıf sermayesinin Mahmutseydi bölgesinde kullanılması belirtiliyor. Fakat şu anda üniversite yatırımı Alanya merkeze 22 kilometre uzaklıkta olan Mahmutseydi köyüne değil, hızla şehirleşen Cikcilli beldesine yapılıyor. Böylece köyümüzün gelişimi geri plana atılmış oluyor.
3- Hamdullah Emin Paşa'nın İstanbul Edirnekapı'daki mezarı bakımsızlıktan perişan halde. Mütevelli heyeti mezarlıkla ilgilenmiyor.
4- Mütevelli heyetinde bulunan Başkan Sipahioğlu, garibanların elinden burs imkanını alıyor. Madem garibanların fedakarlık yapmasını istiyorlar neden kendileri vakıf gelirlerinden aldıkları yüzde 15'lik gelirden feragat etmiyorlar?
5- Mahmutseydililer olarak vakıf okulunda 24 (yüzde 10) kişilik kontenjanımız varken neden sadece 14 kişilik kontenjandan faydalanabiliyoruz? Diğer 10 kişi kimler?
6- Kaymakamın Başkan olduğu mütevelli heyetini Sipahioğlu yönetiyor.
7- Başkan Sipahioğlu'na giderek durumu izah ettiğimizde bizlere, "Farklı okullarda yeni arkadaşlarla okula başlayacak olan çocukların psikolojisi beni ilgilendirmez” şeklinde tepkiler alıyoruz.
8- Binlerce imza toplayıp bu işi yargıya taşıyacağız.

#

06 Eyl 2012 - 01:40 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber