Didim'de tatilde yakalandılar: YPG'den eğitim aldım ama çatışmadım

Didim'deki terör örgütü PYD operasyonunda 1'i İngiltere, 2'si Bulgaristan uyruklu 3 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden birinin ifadesi şok etti: YPG'den silah eğitimi aldım ama çatışmaya girmedim

Didim'de tatilde yakalandılar: YPG'den eğitim aldım ama çatışmadım
Haber albümü için resme tıklayın

AYDIN'IN  Didim İlçesi'nde, polisin PKK/PYD terör örgütüne yönelik düzenlediği operasyonda 1'i  İngiltere, 2'si  Bulgaristan uyruklu 3 kişi, gözaltına alındı. İşlemlerin ardından gözaltına alınan yabancı uyruklulardan biri serbest bırakıldı,  Bulgaristan ve  İngiltere vatandaşı 2 kişi, adliyeye sevk edildi.

1'i İNGİLİZ VE 2 BULGAR GÖZALTINA ALINDI

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü'ne, e-posta ile KCK/PYD terör örgütü içerisinde faaliyet gösteren üç kişinin  Didim'de tatil yaptıkları ihbarı geldi. İhbar üzerine  Aydın İl Emniyet Müdürlüğü  Terörle Mücadele Şubesi ile  Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği ekipleri, 26 Temmuz'da harekete geçti.

Bir eve operasyon düzenleyen polis,  İngiltere uyruklu J.A.R., Türk asıllı Bulgar vatandaşı M.Y.A. ve annesi V.P.R.A.'yı gözaltına aldı. Şüphelilere ait cep telefonu, bilgisayar ve dijital materyallere de el konuldu.
"YPG'DEN SİLAH EĞİTİMİ ALDIM ANCAK ÇATIŞMAYA GİRMEDİM"

İfadeleri alınan şüphelilerden J.A.R., 2015 yılında örgüte tıbbi yardımda bulunmak üzere  Suriye'ye gittiğini ve 3 ay kaldığını belirtip, "YPG'den silah eğitimi aldım ancak herhangi bir çatışmaya girmedim. Daha sonra buradan ayrılarak  İngiltere'ye döndüm. 10 gün kadar önce M.Y.A. ve annesi V.P.R.A. ile birlikte tatil amacıyla  Türkiye'ye geldik" dedi.
HOLLANDA VE İNGİLTERE'DE HUKUK EĞİTİMİ

M.Y.A. da ifadesinde  Hollanda ve  İngiltere'de hukuk eğitimi aldığını, J.A.R. ile 2015 yılında sosyal medya üzerinden tanıştıklarını söyledi. V.P.R.A. ise de ifadesinde birlikte tatile geldiklerini vurgulayıp, kızı ile J.A.R. arasındaki arkadaşlığı sonradan öğrendiğini kaydetti. Şüphelilerden J.A.R. ve M.Y.A.'nın sosyal medya hesaplarında terör örgütünün kıyafetlerini giyerek terör örgütü YPG'nin propagandasını yaptıklarının tespit edildiği, diğer şüpheli V.P.R.A. hakkında ise suç tespitinin bulunmadığı bildirilirken, soruşturmanın sürdüğünü belirtildi.

2'Sİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ, 1'İ SERBEST BIRAKILDI

Aydın'da terör örgütü PKK/PYD'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan yabancı uyruklulardan biri serbest bırakıldı,  Bulgaristan ve  İngiltere vatandaşı 2 kişi, adliyeye sevk edildi.

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince  Didim ilçesinde gözaltına alınan  İngiltere vatandaşı Joseph A.R, Türk kökenli  Bulgaristan vatandaşı Mira Y.A. ile annesi Veselina P.R.A'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Veselina P.R.A ifadesinin ardından serbest bırakılırken diğer 2 şüpheli, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince  Aydın Adliyesine sevk edildi.vden çıktı

28 Tem 2017 - 13:46 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber