DHKP-C'li Fehriye Erdal'a 30 yıl istendi

Belçika'da gıyabında yargılanan Sabancı suikastı faillerinden Fehriye Erdal'a 30 yıl hapis cezası verildi. Erdal'ın kaçak olması nedeniyle yargılama gıyaben yapıldı

SAVANCI suikastı faillerinden, terör örgütü DHKP-C  üyesi Fehriye Erdal hakkında, Türkiye'deki işlediği suçlardan dolayı 30 yıl  ağırlaştırılmış hapis cezası istendi.  
Terörist Erdal'ın Türkiye'de işlediği suçlardan Belçika'da  yargılanmasına başlandı. Brugge Mahkemesinde görülen davaya, firari DHKP-C'li  katılmadı. Kendi avukatı Paul Bekaert davadan çekildiği ve baro tarafından  atabilecek herhangi bir avukata da vekalet veremediği için DHKP-C'li Erdal'ı  duruşmada hiçkimse savunmadı. 
Duruşmada, savcı Erdal hakkında Türkiye'de işlediği cinayet  suçlarından dolayı 30 yıl ağırlaştırılmış hapis, 15 yıl da ek güvenlik tedbiri  istedi. İddianamenin okunmasının ardından hakim, karar verilmesi için duruşmayı 2  Ocak'a erteledi. 
Değiştirilen Belçika terör kanunları, suçun tarihinden sonra yürürlüğe  girdiği için terörden yargılanamayan Erdal'ın ceza alması durumunda, Interpol  tarafından kırmızı bültenle aranmasına başlanacak. 
Dava süreci 
İş adamı Sabancı ile Toyotasa Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter  Nilgün Hasefe, 9 Ocak 1996'da DHKP-C'li teröristler tarafından İstanbul Sabancı  Center'da öldürüldü. Cinayetin Fehriye Erdal, İsmail Akkol ve Mustafa Duyar  tarafından işlendiği tespit edildi. Duyar yakalanıp hapse atıldı ve 1999 yılında  hapishanedeki bir isyan sırasında öldürüldü. 
Erdal ve Akkol ise kaçmayı başardı. Yunanistan'da yargılanıp serbest  bırakılan Akkol, ocak ayında Türkiye'ye yasa dışı yollardan girince yakalandı.  Erdal ise, 1999 yılında Belçika'nın Knokke kentinde kaldığı apartmanda yangın  çıkması sonucunda sahte pasaportla yakalanıp yargılandı. Bir yıla yakın  cezaevinde kaldıktan sonra ev hapsine alınan Erdal, Mart 2006'da firar etti. 
Eylül 2007'de Türkiye'de işlediği suçlardan dolayı yargılanması kararı  verilse de daha sonra bu karar bozuldu. Sabancı ailesinin başvurusu üzerine süreç  yeniden başladı. 
25 Mayıs'ta Türkiye'de işlediği 3 cinayet suçundan Belçika'da yeniden  yargılanmasına karar verilen terör örgütü DHKP-C üyesi Fehriye Erdal'ın Belçikalı  avukatı Paul Bekaert davadan geri çekildi. Karara itiraz edilmesi ve avukat  bulunması için verilen sürelerin dolmasının ardından ilk duruşma tarihi 5 Aralık  olarak belirlenmişti.

05 Ara 2016 - 13:51 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber