Denizcilik Alanya’da konuşuldu

ALANYA'DA Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi'nin toplantısı gerçekleştirildi. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ALTSO) düzenlenen toplantıya DTO Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Erol, ALTSO Yönetim Kurulu Üyesi Kerim Balıktay, Alanya Limanı Denizcilik İşletmesi Anonim Şirketi (ALİDAŞ) Başkanı Kerim Taç, ALİDAŞ İşletme Müdürü Tahir Güler, Alanya Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Mustafa Çakır, Alanya Marina Genel Müdürü Savaş Ayas, Alanya Yatçılar Su Sporları Kooperatifi Başkanı Yusuf Demirel katıldı. Toplantıda konuşan Güler, römorkörlerin üç ay içinde çeki testlerini yeniden yaptıklarını söyledi.

Erkan UYSAL
'PARA KAZANILACAK BİR GÜZERGAH' Konuyla ilgili konuşan Erol, "Römorkör hareketleri ticaret yapan limanlarda ve boğazlardan geçişlerde çok önem kazandı. Bu, limanları değil, liman işletmelerini ilgilendiren bir konu. Biz kurvaziyer turizmine çok önem veriyoruz. Antalya'nın bir ‘homeport’ (Büyük liman) olduğu söyleniyor. Antalya'nın bir homeport olarak çalışması için DTO'nun projesi var. Antalya-Alanya arası para kazanılacak bir güzergah" dedi. 'MUTLAKA FAYDA GELECEK' Bunun üzerine konuşan Güler, "Antalya'nın ana liman olması desteklediğimiz bir konu. Önemli olan limanın kazanması değil. Gelenlerin şehre katkısı olacak şekilde elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Antalya'nın ana liman olması bizim aleyhimize değil. Bu bizim lehimize olur. Mutlaka oradan da Alanya'ya fayda gelecektir" şeklinde konuştu. 'KANUNLAR SÜREKLİ DEĞİŞİYOR' Daha sonra konuşan Ayas da, "Bu yıl bizim için çok iyi olmadı. Orta Doğu'daki karışık durumlar uzun süreli değil ama kısa süreli yat hareketlerimizi etkiledi. Biz geçen sene 265 yat sözleşmesi yaptık. Bu yıl bu sayı 193'e kadar geriledi. Bizim en büyük sorunlarımızdan birisi vize uygulamaları. Aslında bu sorunun üzerine bir çeşit kolaylık getirdiğini de görüyoruz. İkametgah bu soruna alternatif olarak gösterildi. Yabancılar bize sürekli kanunlarımızın değiştiğini söylüyorlar. Bunlar bizi etkileyen unsurlar. Öte yandan bu sene rallilerimiz oldu. Eker Yat Yarışı Türkiye'de Alanya Marina’da bitirildi. Bu yarışa 38 yat ve 450 kişi geldi. Marinamızda bu tarz aktiviteler olduğu sürece canlılık olduğunu ve bunun da Alanya'ya ayrı bir havanın getirdiğini gördük. Biz sorunlarımızı çözersek bunun Alanya'ya katkısı olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

#

21 Kas 2012 - 00:05 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber